Стъридж се завърна с гол и победа за Ливърпул


Стъридж се завърна с гол и победа за Ливърпул

1266 0

Ливърпул записа едно от най-добрите си представяния през настоящия сезон на "Анфийд" и стигна до 2:0 над един от конкурентите за топ 4 през този сезон Уест Хям.

След нулево първо полувреме в 51' Стърлинг откри след асиснтеция на Коутиньо. Бразилецът асистира и за втория гол в срещата, извеждайки в 80' на завърналия се на терена Даниел Стъридж - 2:0.

Това беше 11-и пореден двубой, в който Ливърпул не губи, но и първи от 3 насам, в който стига до победата. Стъридж пък вкара за 5-и път в последните 7 мача на Ливърпул, в които влиза като резерва.

Благодарение на 3-те си точки Ливърпул изпревари за 7-ата позиция именно Уест Хям, събирайки 38 точки - на 4-и от 4-ия в класирането Саутхямптън.

През първото полувреме имаше истинска вихрушка пред вратата на "чуковете", но, както е през целия сезон досега, играчите на Брендън Роджърс се отчетоха с доста пропуски.

В 24' дойде първата най-сериозна заплаха за гостите, след като Коутиньо беше изведен в наказателното поле, но Адриан се отчете с отлично спасяване.

11 минути по-късно Анди Керъл едва не наказа бившия си тим, но Миньоле успя да спаси удара му с глава. До края на полувремето Ливърпул се отчете с нови два пропуска, а в 46' от 5 метра Маркович не успя да намери очертанията на вратата.

В 51' обаче мърсисайдци най-накрая успяха да се разпишат, и то по чудесен начин. След подаване отдясно към границата на наказателното поле Стърлинг свали за Коутиньо. Бразилецът с едно докосване изведе своя съотборник сам срещу Адриан и той не сбърка - 1:0.

22 минути преди края "Анфийлд" отново изригна, но този път за завръщането в игра на Даниел Стъридж, който замени Лазар Маркович. Именно английският национал реши всичко в срещата.

В 80' Коутиньо проби през центъра, навърза трима и пусна за Стъридж, който овладя и с прецизен шут реши всичко в срещата. Малко по-късно Ибе пропусна сам срещу Адриан, оставяйки резултата непроменен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички