Страж от кошмарите на Ливърпул се изправя срещу Юнайтед за Карабао Къп?


Страж от кошмарите на Ливърпул се изправя срещу Юнайтед за Карабао Къп?
Снимка: Getty Images/Guliver

1167 0

Вратарят на Нюкасъл - Ник Поуп ще пропусне финала на Карабао Къп, след като беше изгонен срещу Ливърпул във Висшата лига. "Свраките" се изправят срещу Манчестър Юнайтед на 25 февруари, за да спечелят първи голям трофей от 1969 г. насам.

Вторият страж на тима - Мартин Дубравка също няма право да играе, тъй като той участва в купата за "червените дяволи" по време на престоя си под наем по-рано този сезон.

29-годишният Лорис Кариус се присъедини към Нюкасъл през септември, но все още не е играл за клуба. За последно той игра състезателен футболен мач през февруари 2021 г. за Унион Берлин срещу Хофенхайм в германската Бундеслига. Кариус е може би най-добре запомнен в Англия с изпълненото с грешки представяне на финала на Шампионската лига през 2018 г., когато беше виновен за два от головете на Реал Мадрид при победата им с 3:1 над "червените".

Възможно ли е първият му старт от две години да дойде в друг финал за купата? След поражението с 2:0 от Ливърпул Хоу каза, че трябва да вземе "решение".

Кой друг вратар на Нюкасъл може да се появи?

Вторият вариант на мениджъра е роденият в Нюкасъл - Марк Гилеспи, който премина през системата за младежи на Тайнсайд преди престои в Карлайл, Уолсол и Мадъруел и завръщане в клуба си от детството през 2020 г. 30-годишният играч записа три участия за Карабао Къп за Нюкасъл през 2020 г., като им помогна да достигнат четвъртфиналите с победа над Нюпорт след дузпи.

Карл Дарлоу участва за Нюкасъл във втория кръг на този сезон на Карабао Къп, но 32-годишният играч, който има 100 мача през деветте си години в клуба, беше даден под наем на Хъл през януари и не може да бъде отзован.

При друг обрат на събитията Дубравка може да няма право да играе за Нюкасъл, но може да заеме мястото си сред медалистите, ако Манчестър Юнайтед спечели трофея. 34-годишният играч игра в третия и четвъртия кръг за "червените дяволи" по време на шестмесечния си престой под наем, преди да бъде извикан от клуба-майка Нюкасъл през януари.

Не е тайна, че в последните две години от кариерата на Кариус, за него се говореше предимно за любовните му афери, като според последна информация, той е започнал връзка с най-желаната спортна журналистка

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички