Страхотни вратари запазиха нулите в дербито Юнайтед - Челси


Страхотни вратари запазиха нулите в дербито Юнайтед - Челси

901 0

Голямото дерби на кръга във Висшата лига на Англия - Манчестър Юнайтед срещу Челси, завърши без голове и без победител. Двете нули в мача се запазиха благодарение на изявите на двамата страхотни вратари на "червените дяволи" и "сините".

Юнайтед, който влезе в мача в дълбока криза и серия от 4 поредни загуби, показа различно лице и удари две греди през първата част - на Мата и Марсиал, докато Челси успя един път сериозно да застраши вратата на Де Хеа чрез Тери.

След пчоивката Тибо Куртоа блесна с феноменално спасяване на удар на Ерера от вратарското поле, а Де Хеа се справи с двоен удар на лондончани малко след подновяването.

"Червените дяволи" имаха претенции за две дузпи, които обаче бяха подминати от рефера на двубоя. Първата ситуация бе в 24-ата минута, когато Марсиал се свлече в наказателното поле на Челси, след сблъсък със Зума. През втората част Вилиан си поведе топката с ръка, но съдията остана безмълвен. В 64-ата минута бе ситуацията за втората дузпа, когато Мата се спъна в шпагата на Аспиликуета, който не игра с топката. Дузпа нямаше.

В края на мача Рууни получи жълт картон за доста груб фаул срещу Оскар.

Спечелената точка остави Юнайтед на шеста позиция в класирането, докато Челси се изкачи с две места напред. Това бе осми пореден мач за Луис ван Гаал без победа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички