Как Луис ван Гаал се раздели с предишните си отбори?


Как Луис ван Гаал се раздели с предишните си отбори?
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1339 0

Все повече се говори, че Луис ван Гаал е "пътник" и съвсем скоро ще напусне Манчестър Юнайтед. Както и сам сподели, той може да напусне сам, ако реши, без някой да го уволнява. Британският Telegraph представя начините, по които мениджърът е напуснал предишните си работни места.

Аякс (1991г.-1997г.)

Ван Гаал успя да си изгради изключителна репутация в тима за 6 години, след като през 1995г. успя да спечели с отбора Шампионска лига. Холандецът решава да напусне отбора преди изтичането на настоящия му договор, за да отиде в Барселона.

Барселона (1997г.-2000г.)

Престоят в каталунския тим на Ван Гаал е 3 години. Въпреки че на два пъти печели Примера Дивисион, холандецът е засипан от критики. Така през 2000г. той напуска, а при заминаването си казва: "Приятели на медиите, аз напускам. Поздравления!".

Национален отбор на Холандия (2000г.-2002г.)

Под негово ръководство Холандия не успява да се класира за Световното първенство през 2002г., след като завърши зад Полша и Ирландия в квалификациите. 4 години по-рано, на предишния Мондиал тимът стигна до полуфиналите на първенство. Затова и неуспехът през 2002г. доведе до напускането на Ван Гаал.

Барселона (2002г.-2003г.)

При втория си престой в Барселона, Луис ван Гаал е за година и е уволнен заради постигнатите незадоволителни резултати. До уволнението на холандеца се стига, след като Барселона при него се намираше само на 3 точки от зоната на изпадащите, на 12-то място. "Наистина съм разстроем, че като треньор не успях да задоволя очаквнията на феновете на тима", заяви на раздяла специалистът.

АЗ Алкмаар (2005г.-2009г.)

Ван Гаал печели шампионска титла с клуба и успява да наруши традиционно-силните холандски отбори. Въпреки успехите мениджърът напусна в посока германия и Байерн (Мюнхен), като разкри, че само заради играчите не е напуснал по-рано.

Байерн Мюнхен (2012г.-2014г.)

След страхотен дебютен сезон в тима, който направи Ван Гаал, през втория сезон разочарова и не успя да завоюва трофей. Заради това и философията на холандеца, ръководството на клуба уволнява наставника.

Холандия (2012г.-2014г.)

Вторият му престой в холандския национален тим е много по-успешен от първия. На Световното през 2014г. в Бразилия, докато той е начело тимът завършва на трето място, след като победи домакините и взе бронзовите медали.

Манчестър Юнайтед (2014г.- ?)

Въпреки че все още има подкрепата на ръководните фактори в клуба, то бъдещето на Ван Гаал в Манчестър не е сигурно. Според информациите, предстоящият двубой с Челси може и да се окаже решаващ за бъдещето му. Тази вечер ще разберем ще подаде ли холандеца оставка след двубоя със "сините" от Лондон?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички