Стивън Джерард в Ливърпул е мисия "възможна", но при какви условия?


Стивън Джерард в Ливърпул е мисия "възможна", но при какви условия?
Снимка: Getty Images/Guliver

1604 0

Стивън Джерард няма да поднови договора си с Лос Анджелис Галакси, като медиите в САЩ предвещават отказване от футбола за английската легенда. Също толкова вероятен сценарий обаче е и завръщане на легендарния халф в Ливърпул.

"Никой не трябва да е изненадан, ако намерим място за Стиви. Той винаги е добре дошъл в Ливърпул", сподели преди около две седмици мениджърът на клуба Юрген Клоп. По информация на вестник Bild завръщането на Джерард на "Анфийлд" е с приоритет за халфа, но въпросът под каква форма остава без тоговор.

В последната си кампания във Висшата лига Джерард не беше особено ефективен, като Брендън Роджърс дори го извади от титулярния състав. Именно заради уелския треньор на класния халф не му беше предложен нов договор и той трябваше да напусне клуба. Сега пред него се отваря възможност да премина на "Анфийлд".

Опциите са няколко. Най-вероятната е той да се откаже от кариерата си и да подпише като асистент на Юрген Клоп в сезона, в който Ливърпул има сериозен шанс за титлата. Мърсисайдци оглавяват класирането на Висшата лига към момента, нямат мачове от европейските клубни турнири и ще се възползват максимално от шанса, създал се през настоящата кампания.

Вторият и предпочитан вариант за Джерард е да се завърне в роля, подобна на Дидие Дрогба през сезон 2014/15. Тогава той се завърна в Челси като помощник треньор и футболист, появявайки се няколко пъти на терена. Джерард със сигурност ще иска да играе, особено като се има предвид че той не е вдигал шампионската титла на д главата си.

Не е ясно до каква степен евентуално привличане на Джерард като полеви футболист ще наруши баланса в полузащитата на Ливърпул. Ротациите, които използва Клоп, позволява на всеки един футболист да е на топ ниво, когато се появи на терена, а напредналата възраст и позагубени качества на халфа могат да променят в негативна посока представянето на мърсисайдци.

Въпреки това съществува вариант, в който той играе малко и в мачове, които изглеждат предрешени. Също така Джерард може да се окаже и Х-фактор (в стил Франческо Тоти) от резервната скамейка, помагайки на младия тим на Клоп с безграничния опит, който безспорно притежава един от най-великите халфове в историята на Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички