Старият герой Рашфорд вдъхнови Юнайтед за нов успех във Висшата лига срещу Лестър (ВИДЕО)


Старият герой Рашфорд вдъхнови Юнайтед за нов успех във Висшата лига срещу Лестър (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3737 0

Манчестър Юнайтед постигна безапелационна победа с класически резултат 3:0 над Лестър в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. Възпитаниците на Ерик тен Хаг зарадваха препълнените трибуни на "Олд Трафорд" и макар колебливото начало на срещата, не оставиха големи шансове за изява на противника през по-голямата част от времето.

Резултата срещу "лисиците" откри обичайният заподозрян Маркъс Рашфорд в 25-ата минута. 11 минути след подновяването на мача отново англичанинът удвои резултата. Класическа победата на английския гранд направи Джейдън Санчо в 61-ата минута.

Манчестър Юнайтед - Лестър по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна с натиск на Манчестър Юнайтед, но Лестър можеше да удари първи. В 8-ата минута страхотно взаимодействие на Ихеначо с Мадисън остави капитана на гостите на страхотна стрелкова позиция, но той бе неутрализиран от Де Хеа.

В 20-ата минута отново Де Хеа с феноменална изява запази мрежата си суха. Защитата на домакините отново се пропука, този път отдясно. Ихеначо си освободи пространство и получи центриране. Нападателят на "лисиците" плонжира, насочвайки с глава топката в левия ъгъл, който обаче бе покрит от страхотния плонж на стража.  

ГОООЛ! И докато Лестър само чакаше пътя към отключването на вратата на испанския вратар, Маркъс Рашфорд отново се превърна в герой за своя тим. Бързоногият нападател избяга от защитата на Лестър и от наказателното поле не остави шансове на Уорд в 25-ата минута.

Video edited on Kapwing

40 минути след началото на първото полувреме срещата се успокои и двете страни започнаха да разиграват топката по-продължително време. Лестър продължи да превъзхожда Юнайтед по брой отправени удари (10:6), но владението на топката бе на страната на домакините (53% на 47%).

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 49-ата минута Манчестър можеше да удвои преднината си. Страхотно центриране от пряк свободен удар на Люк Шоу кацна на главата на Лисандро Мартинес, който стреля страхотно, но топката се отби в напречната греда.

В 53-ата минута ново центриране и последвало отклоняване на топката отляво остави пък Вегхорст в удобна ситуация. Новият нападател на Юнайтед обаче избра да опита акробатично изпълнение със задна ножица, което го остави много далеч от целта.

ГОООЛ! В 56-ата минута Маркъс Рашфорд удвои преднината на своя тим, след като отново беше по-бърз от противниковите защитници. Имаше съмнения, че английският нападател е в положение на засада, но преглеждането от ВАР показа, че такава няма.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Страхотна бърза контраатака и последвало двойно разиграване между Джейдън Санчо и Бруно Фернандеш остави бившата звезда на Борусия Дортмунд на стрелкова позиция, от която не сгреши и направи резултата класически.

Video edited on Kapwing

Санчо можеше да вкара и второто си попадение в двубоя. Техничарът излезе очи в очи с Уорд и имаше цялото време на света да прецени удара си. В този момент обаче Фаес навакса изоставането си и със страхотен шпагат неутрализира съперниковия играч. (69')

В 72-ата минута Вегхорст пък имаше шанс да открие головата си сметка в двубоя след мек пас отдясно. Таранът със сетни усилия насочи топката посока противниковата врата, но тя беше избита от защитата.

Отново Вегхорст в 87-ата минута пропусна да направи резултата 4:0. Той излезе лице в лице с Уорд и се опита да стреля над него, но стражът излезе, протегна ръце и парите шута. 

Победата на Манчестър Юнайтед постави тима на 3 точки зад втория Манчестър Сити и на 5 зад лидера в класирането Арсенал, който обаче има и мач по-малко. Лестър от своя страна остана на 14-ата позиция, която обаче не е никак спокойна. 4 точки делят "лисиците" от зоната на изпадащите, където 18-ят Уест Хям е и с двубой пасив. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Линдельоф, Мартинес, Далот, Шоу, Фред Забицер, Фернандеш, Гарначо, Рашфорд, Вегхорст

Лестър: Уорд, Кастан, Сутар, Фаес, Кристиансен, Менди, Дрюзбъри-Хол, Мадисън, Барнс, Тете, Ихеаначо

ПРЕДИ МАЧА

Манчестър Юнайтед е на трето място във временното класиране на Острова с актив от 46 точки и голова разлика 38:28. Лестър пък са на 14-та позиция със сбор от 24 пункта (36:38).

"Червените дяволи" се намират в много добра форма и нямат загуба в последните си 7 мача във всички турнири, записвайки 5 победи и 2 равенства. За последно съставът на Ерик тен Хаг премери сили с Барселона на "Камп Ноу" в първи 1/16-финален сблъсък в Лига Европа, а двубоят бе много зрелищен и завърши 2:2.

"Лисиците" също са в подем и в настроение, след като вкараха по 4 гола във вратите на Астън Вила (4:2) и Тотнъм (4:1) в последните си два шампионатни сблъсъка. Преди това тимът на Брендън Роджърс отстрани Уолсол (1:0) като гост на 1/16-финалите за ФА Къп.

Първият сблъсък между Юнайтед и Лестър през сезон 2022/23 се състоя на 1 септември (5 кръг). Тогава на "Кинг Пауър" падна само един гол и той бе във вратата на домакините - разписа се Джейдън Санчо в 23-ата минута след асистенция на Маркъс Рашфорд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички