"Срамът" на сър Алекс Фъргюсън срещу "гордостта" на Тен Хаг в Манчестър Юнайтед: Разликата е в 2 изказвания


"Срамът" на сър Алекс Фъргюсън срещу "гордостта" на Тен Хаг в Манчестър Юнайтед: Разликата е в 2 изказвания
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

2811 0

Манчестър Юнайтед успя да се класира за финала в най-стария футболен турнир в света - ФА Къп. "Червените дяволи" го постигат за втора поредна година, като в спор за трофея отново ще премерят сили с градския съперник Манчестър Сити, от който загубиха и през миналия сезон в надпреварата.

Феновете на Юнайтед обаче не бяха особено доволни от начина, по който това се случи. Футболистите на Ерик тен Хаг изпуснаха преднина от 3:0 срещу Ковънтри, за да се стигне до продължения, в които попадение на втородивизионния тим в 120+1' бе отменено заради засада. В крайна сметка манчестърци се класираха за финала след дузпи.

Изказване на мениджъра им Ерик тен Хаг след срещата обаче също не се хареса на феновете. Той бе запитан дали е засрамен от това, че е Манчестър Юнайтед е достигнал финала по този начин.

Разликата между Ерик тен Хаг и сър Алекс Фъргюсън

Още: Мениджърът на Ковънтри: Ако Райт си бе изрязал ноктите на краката, щяхме да сме на финал на ФА Къп

Тен Хаг вбеси Юнайтед с думите си

"Не, не бих използвал тази дума, защото става въпрос за постижението ни. Виждам грешки, които правим, но това не е срам, това е огромно постижение. Преди десетилетие голям отбор на Манчестър Юнайтед стигна финала във ФА Къп само три пъти. А ние го правим два пъти за две години" - сподели той.

Феновете на "червените дяволи" пък си припомниха изказване на най-успешния мениджър на клуба сър Алекс Фъргюсън по този повод. И по-конкретно - когато шотландецът разсипа от критики Абърдийн, когато ръководи тима си във финал за купата срещу Рейнджърс през 1983 година - въпреки че отборът му печели трофея.

"Срамно представяне. Печеленето на трофеи няма значение. Нашите стандарти са поставени преди много време и аз няма да приемам такова представяне от никой отбор на Абърдийн" - избухва тогава Фъргюсън. Все пак трябва да отбележим, че в бъдещето той признава, че съжалява за толкова острото си интервю.

Още: Ерик Тен Хаг готов да си тръгне сам от Манчестър Юнайтед при едно условие

Междувременно се появи информация за любопитно развитие, при което този, който е спасил работата на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед, сега ще помогне за уволнението на Ерик тен Хаг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички