Справедливо изгониха Жиру, оцени Арсен Венгер


Справедливо изгониха Жиру, оцени Арсен Венгер

1133 0

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че нападателят Оливие Жиру напълно справедливо е бил изгонен, но запази присъствие на духа. Французинът получи директен червен картон в началото на второто полувреме на мача Арсенал - Куинс Парк снощи и постави на изпитание характера на целия отбор, който все пак стигна до победата с 2:1.

"Напълно заслужен червен картон. Лудост е прекалено силна дума, все пак Оливие не го е убил. Но го докосна, а не бива да го прави. Оливие Жиру знае, че е направил грешка. Той се извини на всички ни в съблекалнята, а и в социалните мрежи отправи послание към феновете", добави Венгер.

Жиру бутна с глава Недъм Оноуха от Куинс Парк след ситуация около границата на наказателното поле.

"Разбира се, изгонването му вчера ни принуди да променим играта, да се откажем от динамиката. Но пак контролирахме събитията на терена и с 10 души, добави Венгер. Иначе френският нападател от днес започва да изтърпява наказанието си от три мача, което включва срещата с Уест Хем в неделя, след това и със Саутхямптън, както и със Стоук Сити за Купата на Англия.

Вчерашната победа беше юбилейна за Венгер в две направления. Тя е под номер 400 във Висшата лига и под номер 600 като мениджър на Арсенал във всички турнири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички