Ненужният Сеск срещу незаменимия Уилшър


Ненужният Сеск срещу незаменимия Уилшър

1770 0

През това лято Челси взе Сеск Фабрегас срещу едва 38 милиона евро, с което направи може би най-силния трансфер в английската Висша лига.

Арсенал обаче можеше да го вземе, тъй като "артилеристите" имаха "първа опция" върху играча, ако Барселона реши да го продава. Самият Секс сподели няколко пъти, че би се върнал в Арсенал, но обаждане от Венгер не последва.

Причината? В Арсенал има много халфове и просто не е имало място за Сеск. Това обаче може да се окаже най-голямата грешка в треньорската кариера на Арсен Венгер.

Основната причина за нежеланието на френския специалист да върне испанеца беше развитието на Джак Уилшър. Английският национал обаче често е контузен (както и в момента) и така не е разкрил потенциала си. В същото време в 95 мача той има едва 12 асистенции за своя роден клуб - статистика, която не говори особено добре за успеваемостта на халфа.

12 асистенци има и Секс, но само в рамките на настоящия сезон. Той играе също на позицията зад атакуващите халфове, но постоянно раздава ключови пасове, които правят разликата между Челси и останалите отбори, най-вече лидерите в Премиършип.

А Арсенал дори не е в топ 4 в момента. Сигурно на феновете на тима им е интересно какво ли щеше да бъде, ако Венгер беше звъннал на Сеск през лятото с думите: "Искаме те обратно!"...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички