Спорен гол продължи феноменалната серия на Манчестър Сити и срещу Арсенал


Спорен гол продължи феноменалната серия на Манчестър Сити и срещу Арсенал
Снимка: Gulliver/GettyImages

3647 0

Лидерът във Висшата лига Манчестър Сити продължава категоричното си представяне в шампионата, след като възпитаниците на Хосеп Гуардиола обезличиха и Арсенал, като спечелиха битката между двата отбора на "Етихад" с 3:1.

През първото полувреме Де Бройне с мощен удар даде аванс на своите, докато в началото на втората част Серхио Агуеро реализира от дузпа за 2:0. Лаказет намали малко след 60' за 2:1 и даде надежди на своите, но в 70' Габриел Жесус фиксира крайното 3:1.

При третия гол обаче имаше явна засада на асистента Давид Силва, за която гостите ще имат много сериозни претенции към съдията. Факт обаче е, че "гражданите" доминираха изцяло над двубоя, имаха по-добрите положения, а трите гола, с които селекцията на Арсен Венгер си тръгна, определено можеха да са повече.

Представянето на лидера в първенството за пореден път показа, че Сити е отборът с най-големи шансове за титлата. "Гражданите" имат 10 победи и 1 равенство и с актив от 31 точки води категорично на преследвачите.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В самото начало домакините можеха да поведат в резултата. Стърлинг напредна отлично през центъра и, заобиколен от четирима, успя да изведе Де Бройне пред наказателното поле. Той забави темпото, но с цел да изведе на чиста позиция Агуеро - удар на аржентинеца, но в аут, и то от едва 3 метра.

В 11' Сити успя да отнеме топката в центъра и тя веднага се озова в краката на Агуеро пред пеналта. Той мина покрай защитник и пусна страхотен извеждащ пас към Сане. Германският национал беше притиснат от Косчелни и пробва подаване покрай Чех за Стърлинг, но крилото се размина на сантиметри от това да засече във вратата.

Логичното все пак се случи в 19'. Кевин Де Бройне разигра на двойно подаване с Фернандиньо и беше изведен в наказателното поле. Той нанесе много плътен диагонален удар с левия крак, топката мина между краката на Косчелни, а намесата на Чех не беше достатъчна, за да осуети топката да попадне във вратата му - 1:0 за лидера във Висшата лига.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След като през първата част "гражданите" можеха да вкарат куп попадения, в началото на второто полувреме те успяха да реализират втори гол. Монреал събори Стърлинг в наказателното поле и главният рефер бързо отсъди дузпа, реализирана точно от Серхио Агуеро - 2:0.

Домакините обаче намалиха темпото след гола, а Арсен Венгер тръгна да атакува, пускайки Лаказет в игра. Именно той малко след 60' успя да се разпише и върна "артилеристите" в мача. В следващите минути Петър Чех направи няколко феноменални спасявания, като в 67' Габриел Жесус стреля от 2 метра, но вратарят се намеси и прати топката в корнер.

В 75' Фернандиньо изведе Давид Силва в наказателното поле, но испанецът беше в половин метрова засада. Въпреки това сигнал и флаг не последваха, играчите на Арсенал изпуснаха ситуацията от контрол, а плеймейкърът подададе на Жесус - удар и 3:1 в полза на Манчестър Сити.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс Отаменди, Делф, Фернандиньо, Силва, Де Бройне, Сане, Стърлинг, Агуеро

Арсенал: Петър Чех, Ектор Бейерин, Лоран Косчелни, Начо Монреал, Колашинац, Коклен, Рамзи, Джака, Иуоби, Йозил, Санчес

Преди мача

Лидерът в Премиършип Манчестър Сити ще опита да продължи серията си от началото на сезона, като все още не се е намерил отбор, който да победи водения от Хосеп Гуардиола тим. "Небесносините" са лидери с 28 точки след 10 изиграни мача, а головата им статистика е повече от впечатляваща - 35:6. 

Мениджърът на "гражданите" няма да може да разчита в този мач на капитана Венсан Компани, който все още лекува травма в прасеца, както и на Бенжамен Менди (контузия в коляното).

Арсенал ще опита да продължи серията си от две поредни победи на Острова. "Топчиите" са пети в класирането с 19 пункта. Арсен Венгер има далеч по-големи проблеми с контузени играчи. Санти Касорла, Шкодран Мустафи и Дани Уелбек със сигурност няма да могат да вземат участие в срещата. Под въпрос са Калъм Чеймбърс и резервния вратар Давид Оспина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички