Специален дебют и късна магия от Дарвин Нунес: Ливърпул се спаси в края срещу Нотингам (ВИДЕО)


Специален дебют и късна магия от Дарвин Нунес: Ливърпул се спаси в края срещу Нотингам  (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2382 0

Ливърпул победи Нотингам с 1:0 двубой от 27-ия кръг на Висшата лига, като успехът дойде много трудно за мърсисайдци. Единственото попадение в двубоя бе реализирано дълбоко в добавеното време на срещата, а негов автор бе Дарвин Нунeс.

Ливърпул е лидер с 63 точки, но е с мач повече от втория Манчестър Сити, който е с 59, както и от третия Арсенал с 58. Нотингам е седемнадесети с 24 точки. Ливърпул спечели мач като гост срещу Нотингам Форест за първи път от октомври 1984 година.

Днес бе първият път, в който Дивок Ориги се изправи срещу Ливърпул, откакто напусна "Анфийлд". Боби Кларк пъл стартира за първи път във Висшата лига за "червените". Това се случва 31 години, след като неговият баща Лий Кларк стартира за първи път във Висшата лига за Нюкасъл срещу Тотнъм.

Мърсисайдци успяха да наложат контрол върху топката още от самото начало, като чакаха грешка в защитата на Нотингам. Домакините от своя страна пък разчитаха на котраатаки. В 15' Ориги успя да се пребори за една топка, напредна и отправи изстрел, но топката мина покрай вратата. Малко по-късно Еланга бе близо до това да откриe резултата. Той беше изведен сам срещу вратаря, но Келъхър изби с крак. Ливърпул отвърна с няколко опасни ситуации. Ван Дайк и Диас имаха шансове пред себе си, но все нещо липсваше при завършващия удар.

След почивката Нотингам започна по-добре, но не продължи дълго. В 50' топката се озова в Робъртсън в наказателното поле, но неговият удар бе отклонен.

В 66' Нотингам направи страхотна атака, която завърши с удар на Еланга, но той мина на сантиметри от десния страничен стълб на Келехър. Малко след това Мак Алистър свърши страхотна работа в средата и намери Дарвин Нунес. Той подаде към Коди Гакпо, но ударът на нидерландеца бе много разочароващ.

В последните 20 минути от двубоя отборът на Юрген Клоп засили натиска си.  Алексис Мак Алистър и Луис Диас създадоха опасности, но след пореди неточности в играта не се стигна до гол.

Ливърпул стигна до победния гол в мача в деветата минута на добавеното време на срещата. Алексис Мак Алистър центрира в наказателното поле на домакините. Там Дарвин Нунес беше изпуснат и с глава вкара топката във вратата на Матц Селс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички