Солскяер: Мачът с Ливърпул идва в подходящия момент


Солскяер: Мачът с Ливърпул идва в подходящия момент
Снимка: Getty Images/Guliver

1495 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр вярва, че е правилният човек за поста на „Олд Трафорд“, въпреки най-слабия старт на клуба във Висшата лига от 30 години насам. "Червените дяволи“ имат едва две победи от първите осем мача в Премиършип през този сезон и са на 12-та позиция в таблицата, на две точки от зоната на изпадащите. Столът на норвежкия специалист може да се разклати допълнително, ако тимът допусне поражение от лидера в класирането Ливърпул тази неделя в „Театъра на мечтите“.

"Ливърпул играе добре в първенството. Очакваме с нетърпение дербито. Мисля, че това е перфектният мач за играчите и за феновете. Намираме се в труден период, но ще направим добър мач. Настроението в нашия отбор винаги е добро. Щабът и играчите знаят, че когато дойде мач срещу Ливърпул, той ще бъде наблюдаван от много хора. Когато подпишеш с Манчестър Юнайтед, това е първият мач, който очакваш", сподели Солскяер.  Юнайтед има четири точки по-малко в сравнение със същия етап от миналия сезон, когато бяха ръководени от Жозе Моуриньо, загубил работата си през декември 2018, но Солскяр подкрепи играчите си да излязат от кризата.

"Никога не съм чувствал натиск от работата си като мениджър на клуба. Уверен съм в това, което правим, в треньорския щаб и това, което се случва тук всеки ден, наистина съм впечатлен. Майкъл Карик, Кийрън Маккена, Мартин Пърт, Ричард Харис, треньорското ръководство, имаме място за подобрение, но трябва да дойдат резултатите – да започнем да печелим мачове, да отбелязваме голове, трябва да създаваме повече възможности за гол, защото в дефанзивен план изглеждаме солидно. Но не сме достатъчно предизвикателни в предни позиции, не предприемаме достатъчно рискове. Ако наблюдавате най-добрите отбори, те рискуват повече с топката, използват празни пространства и това е процесът, към който трябва да се насочим“, сподели още Солскяер.

А без кои две от звездите си ще трябва да се справя Юнайтед - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички