Смут на Острова! След 11 поредни като титуляр: Защо Илия Груев е дори извън състава точно за Челси?


Смут на Острова! След 11 поредни като титуляр: Защо Илия Груев е дори извън състава точно за Челси?
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

20965 0

След като в началото на престоя си в Лийдс Илия Груев не получаваше толкова много шансове за изява, то българският полузащитник изведнъж се превърна сред най-важните футболисти на един от фаворитите за завръщане във Висшата лига на Англия.

Неслучайно Груев бе титуляр във всеки от последните 11 мача на Лийдс, като само в един от тях бе заменен (в 74-тата минута). В това число влизат и 120 минути футбол срещу Плимот от миналия кръг във ФА Къп.

Изненадващо за мнозина - бившият играч на Вердер Бремен не просто не бе назован от старши треньора Даниел Фарке за стартиращ срещу Челси, но дори бе оставен и извън състава за осминафинала от ФА Къп срещу "сините" от Лондон.

Защо Груев бе изваден от състава на Лийдс за Челси?

Илия Груев в суперформа - защо е резерва срещу Челси?

Без да има официално потвърждение от клуба или от самия Фарке - най-вероятната причина за това треньорско решение е Груев да получи почивка, предполагат и на Острова. Графикът на Лийдс е изключително натоварен с цели 4 мача в рамките на 10 дни.

Не е само Груев: Фарке остави куп ключови играчи извън 11-те за Челси

Прави впечатление, че ключови имена като Крисенио Съмървил (15 гола и 8 асистенции в Чемпиъншип), Жоржиньо Рутер (12 асистенции - изравнено най-добро постижение) и Камара също не са в стартовия състав. Рутер също не е и сред резервите. Уилфред Нонто също губи титулярното си място и сяда на пейката, а там е и Патрик Бамфорд.

Битката за Лийдс в Чемпиъншип кара Фарке да отпише ФА Къп?

Изглежда сякаш Фарке е силно устремен към това Лийдс да запази втората си позиция в Чемпиъншип и дори да атакува първото място (изостават с шест точки, но Лестър е в серия от две поредни загуби - едната точно срещу Лийдс). Само след три дни отборът гостува на Хъдърсфийлд в задължителен за спечелване мач.

Лийдс е в страхотна серия от 9 поредни победи в шампионата и общо 11 мача без загуба. Феновете на отбора изразиха съжаление в социалните мрежи, че Фарке няма да търси продължаване напред срещу разколебания Челси, но други се съгласиха с решението му, тъй като не вярват Лийдс да има реален шанс за трофея от най-стария футболен турнир.

"Илия Груев трябва да играе всяка възможна минута до края на сезона, толкова е добър" - пише фен в социалните мрежи и бързо събира съмишленци. Както по-горе бе отбелязано - друг пък вярва, че българинът трябва да получи заслужена почивка. Любопитното е, че именно Лестър очаква победителя и от двойката Челси - Лийдс.

Вижте как само преди дни Лийдс с Груев се доближи до Висшата лига след бляскав обрат над Лестър (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички