Смях като за последно: 16 абсурдни цитата на Роджърс в Ливърпул


Смях като за последно: 16 абсурдни цитата на Роджърс в Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

3127 0

Брендън Роджърс беше официално освободен от длъжност в Ливърпул, като мениджърът смята да си почива до края на сезона и да избяга поне за момент от футболната действителност.

По този повод Sportline.bg извади част от най-големите цитати на вече бившия треньор на Ливърпул, които шокираха през последните години и се превърнаха в причината Роджърс да бъде най-осмиваният мениджър на Острова през последните 2 години.

Ето и цитатите:

1. Винаги съм казвал, че добрият отбор е като доброто ястие. Не съм добър готвач, но за да направиш едно добро ястие ти трябва малко време. Но също така, за да направиш добро ястие, ти трябват и точните съставки.

2. Винаги съм работил със статистиката, че ако доминираш във владеенето на топката, значи имаш 79% шанс да спечелиш срещата.

3. Последните 18 месеца бяхме на магическото килимче на нашето развитие, но все още имаме много да израстваме.

4. Използвам този цитат пред играчите: "Per aspera ad astra", което е на латински и означава "от бедствието към звездите".

5. Мисля, че има трима играчи, които ще ни подведат през този сезон - за каузата, за битката, за всичко. Написал съм техните имена в тези три пощенски плика. Направете така, че вашето име да не е в един от пликовете.

6. Започнах да се занимавам с треньорската професия заради една причина - да направя разликата за хората, не само като футболисти, но като човешки същества.

7. Винаги съм казвал, че можеш да живееш без вода много дни, но дори за секунда не можеш да живееш без надежда.

8. Това беше перфектно представяне за нашия отбор като гост, като изключим първите 10 минути - цитат след края на двубоя срещу Зенит, загубен с 2:0, като и двата гола бяха отбелязани след почивката.

9. Когато притежаваме топката, всеки е полеви играч. Разликата при нас е, че когато владеем коженото кълбо, ние играем с 11 играчи, а другите отбори са с 10 играчи и вратар", цитат от времето му в Суонси.

10. Това, което казвам на играчите, е следното: Короната е на твоята глава, приятелю. Ти си крал на своята съдба.

11. Няма да се спра, докато не обърна всеки един камък. Моята мисия е безмилостна - да върна Ливърпул на картата на големите клубове.

12. Вярвам, че млад човек ще мине през ограда от бодлива тел за теб. По-възрастният играч ще търси дупка в оградата.

13. Когато загубихме в Стоук, се прибрах на Боксинг дей (26-и декември) вкъщи, където се бяха събрали всички мои приятели и близки. Качих се горе и не излязох цяла вечер от стаята.

14. Вижте Тотнъм. Ако похарчиш повече от 100 милиона паунда, очакваш да си в борбата за титлата - това е казано от Роджърс през април 2014 година. През лятото на същата година той пръска над 100 милиона за трансфери, а Ливърпул завършва на 6-о място.

15. "Тренираш" кучета. Играчите ги обучаваш. 

16. Той е уелският Шави (коментар относно Джо Алан).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички