След вътрешно разследване Арсенал се раздели със спортния директор


След вътрешно разследване Арсенал се раздели със спортния директор
Снимка: Getty Images/Guliver

1624 0

Спортният директор Раул Санлехи напуска Арсенал, а неговото място ще бъде заето от изпълнителния директор Винай Венкатешам, съобщиха лондончани.

Санлехи, който преди беше шеф в Барселона, първоначално бе назначен за отговорник по футболните въпроси при "артилеристите, преди да поеме ролята на ръководител на през 2018 г. след преструктуриране. Раздялата със Санлехи идва след вътрешно разследване на трансфера на стойност 72 млн. паунда на Никола Пепе от Лил миналото лято.

"Не се съмняваме, че Винай е правилният човек, който може да изведе клуба напред. Той показа отлично лидерство по време на настоящата криза и се държи високо във всяко отношение. Знаем, че всички ще се съберат около него, за да можем да вървим успешно напред", заявиха Стан и Джош Кронке в изявление от името на собствениците.

Арсенал предизвика реакция в социалните медии този месец, когато клубът обяви, че планира да уволни 55 служители, като това се случи по-малко от седмица, след като спечели ФА Къп и се класира за Лига Европа. А ето коя е основната трансферна цел на английския клуб. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички