Сари призна: Нямам резервен план


Сари призна: Нямам резервен план
Снимка: Getty Images/Gulliver

1876 0

Мениджърът на Челси Маурицио Сари призна, че треньорската работа в Челси е по-трудна, отколкото е очаквал и няма план Б, с който да промени колебливото състояние на "сините" във Висшата лига. Челси бе разгромен с 4-0 при гостуването си на Борнемут в сряда, което бе най-голямата им загуба в лигата от 23 години насам. Поражението остави лондончани извън зона Шампионска лига. В добавка, те имат едва един успех в последните си четири мача в първенството и са в серия от три поредни загуби при гостуванията си във всички турнири, което доведе Сари до заключението, че животът във Висшата лига е по-труден, отколкото той си го е представял при идването на ,,Стамфорд Бридж“.

"Вероятно да, но аз вече знаех, че ще бъде трудно. Нивото е много високо и този тим практикуваше друг стил на игра, когато пристигнах през лятото. Те печелеха трофеи с друга философия за играта, така че е трудно да изкорениш всичко това. Но ние може да се справим – да се подобрим както физически, така и психически и да играем нашия футбол“, изрази надежда италианският специалист.

Сари упорито продължава да играе в схема 4-3-3, след като пристигна в Югозападен Лондон, като ролята на опорен халф изпълнява дошлия заедно с него от Наполи Жоржиньо, който действа в зоната на Н‘Голо Канте. Въпреки проблемите на Челси на този пост и отбелязаните три гола в последните пет мача, Сари е категоричен, иска да успее с отбора с план А. ,,Не искам да променям нещо, което в момента не работи толкова добре. Искам да видя моя стил на игра на много високо ниво на терена. Тогава може да променим нещо. През последните 10 години Барселона спечели толкова много трофеи, защото практикуваше своя стил на игра успешно. Така че на първо време и аз искам да виждам отбора да изповядва успешно на терена моята философия“, заяви Сари.

Мениджърът призова и ръководството да прояви търпение и да му даде шанс да развие отбора на Челси по своя стил. "Сините" смениха 12 треньори от 2004 насам. "Искам да ви припомня, че в първия си сезон с Юрген Клоп начело Ливърпул завърши сезона в средата на таблицата. Ситуацията във Висшата лига е пределно ясна. Има три отбора, които са над останалите. В единия Маурисио Почетино пристигна преди пет години, Юрген Клоп преди 4, а Пеп Гуардиола – преди три сезона. Английският футбол е в ръцете на тези тимове, защото те бяха много търпеливи. Затова трябва да работим върху това и върху нашия манталитет“, завърши Сари. Челси приема у дома закъсалия тим на Хъдърсфийлд в среща от 25-тия кръг на Висшата лига в събота.

А какво заяви Сари след резила от Борнемут - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички