След сделката и новия акционер в Манчестър Юнайтед: Кой ще взима всички важни решения в клуба?


След сделката и новия акционер в Манчестър Юнайтед: Кой ще взима всички важни решения в клуба?
Снимка: GettyImages

2190 0

Голямата новина в празничните дни дойде от Манчестър Юнайтед. След години на слухове и преговори феновете на "червените дяволи" получиха своя коледен подарък, който чакат от доста време.

Президентът на компанията Ineos Group сър Джим Ратклиф финализира сделката за закупуване на 25 процента дял в клуба. Според информации сделката е на стойност 1,2 милиарда паунда. Съгласно споразумението Джим Ратклиф ще придобие 25% от акциите от клас Б, притежавани от семейство Глейзър, и до 25% от акциите от клас А, като инвестира 300 милиона долара в инфраструктурата на стадион "Олд Трафорд".

Големите решения в Манчестър Юнайтед ще продължат да се взимат от Глейзърс

Това означава, че компанията ще поеме отговорност за футболните операции на клуба.  "Като част от сделката Ineos прие искане от борда да му бъде делегирана отговорност за управлението на футболните операции на клуба. Това ще включва всички аспекти на спортно-техническите дейности и академиите на мъжкия и женския футбол", се казва в съобщението на Манчестър Юнайтед.

Какъв дял притежава все още семейство Глейзър?

Sky Sports отбелязва, че сделката е доста сложна, въпреки че е закупил 25 процента от акциите от клас Б, притежавани от семейство Глейзър.

А техните акции със супер право на глас, така че въпреки че Глейзър притежават само 69 процента от Манчестър Юнайтед, техният дял идва с право на глас, което на практика означава, че те притежават 97 процента от клуба. И е могат да вземат всички големи решения. Очаква се новият съсобственик да сложи 237 млн. паунда в клуба още с присъединяването си, които може да са и за нови играчи, предвид незадоволителните резултати, които има отборът

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички