След победата за ФА къп: Съдбата на Луис ван Гаал е ясна


След победата за ФА къп: Съдбата на Луис ван Гаал е ясна

1993 0

Въпреки че Луис ван Гаал спечели финала за ФА къп и донесе първи трофей на "червените дяволи" от 3 години насам, ръководството на 20-кратните шампиони ще уволни холандския специалист, информира "BBC".

Неговият наследник се казва Жозе Моуриньо, който е дал устно съгласие да поеме английския колос още преди финала за ФА къп, спечелен с 2:1 от Юнайтед. Ръководството на тима се е решило на действието, след като Ван Гаал не успя да класира своя тим за Шампионска лига.

Именно това, както Sportlive.bg писа по-рано през годината, беше ключът за раздялата между Ван Гаал и Юнайтед. Ако треньорът беше класирал своя тим най-комерсиалния клубен турнир, "червените дяволи" щяха да му дължат огромна неустойка за прекратяване на договора. Сега обаче компенсацията е далеч по-ниска и това е причината от клуба да чакат до края на сезона, за да се разделят с Ван Гаал.

Очаква се утре да бъде съобщено на холандеца, че ще бъде уволнен, а през следващата седмица (до сряда), Манчестър Юнайтед да обяви името на следващия треньор - Жозе Моуриньо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички