След драматични продължения Манчестър Юнайтед взе ФА къп


След драматични продължения Манчестър Юнайтед взе ФА къп
Снимка: Gulliver/ Getty Images

937 0

Манчестър Юнайтед ще запомни сезон 2015-2016 с трофей. "Червените дяволи" спечелиха с 2:1 финала за Купата на Англия срещу Кристъл Палас след продължения.

От самото начало на срещата "червените дяволи" бяха много по-активният отбор и беше цяло чудо, че през първата част не падна гол. Причината за това беше неточният мерник, който показаха футболистите на Луис Ван Гаал.

Още в 22' Хенеси трябваше да се намесва, след като Мата се озова на стрелкова позиция в пеналта. Уелският национал обаче с веща намеса запази вратата си суха.

Последваха пропуски на Фелайни и един огромен пропуск на Марсиал - 0:0 до почивката.

В началото на второто полувреме "червените дяволи" на два пъти удариха греда след удари отново на Фелайни и Марсиал. И докато фаворитите засилваха своя натиск, Кристъл Палас пръв стигна до гол в срещата.

В 78' Джоел Уорд с отлично центриране намери Дженсън Пънчън в пеналта, който овладя отлично топката и с точен удар преодоля Давид Де Хеа - 1:0.

Лондонският тим обаче издържа само 3 минути напред в резултата. Фелайни успя да комбинира добре с Мата, като испанецът запази самообладание и с втория точен удар за Юнайтед в мача изравни - 1:1.

Така се стигна до продължения, които се развиха страшно интересно. Крустъл Палас изпусна две отлични положения, а в самото начало имаше повод съдията да отсъди дузпа в полза на символичните домакини.

В 105' Крис Смолинг си изкара червен картон, получавайки втори жълт картон след нарушение. Това обаче не попречи на "Червените дяволи" да се доберат до триумф. В 110' Джеси Лингаард, който замени голмайстора Хуан Мата се разписа за крайното 2:1 и хвърли в екстаз изстрадалите фенове на своя тим - 2:1 в полза на 20-кратните шампиони.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички