След напускането на Клоп: Хосеп Гуардиола определи новия си най-голям конкурент


След напускането на Клоп: Хосеп Гуардиола определи новия си най-голям конкурент
Снимка: Getty Images

10643 0

Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, очаква след напускането на Юрген Клоп от Ливърпул негов главен конкурент да стане треньорът на Арсенал - Микел Артета. Преди да започне самостоятелна кариера, испанецът беше помощник на Гуардиола на "Етихад".

Клоп единствен измъкна титла на Сити за 7 години

За последните 7 години само Клоп успя да попречи на Сити да спечели титлата, но това се случи само веднъж. Съперничеството между Ливърпул и гранда от Манчестър в този период направи Висшата лига още по-интересна.

Той очаква от бившия си помощник да направи Сити още по-силен

Гуардиола за Клоп и Артета

"Имам чувството, че той (Клоп) ще се върне и му благодаря за думите, които каза за мен, но той знае, че зад мен има много неща, които този клуб ми предоставя, иначе нямаше да мога направя това сам. Достатъчно съм скромен, за да го разбера.

Той ми помогна с моя отбор, той беше голям конкурент в живота ми. Не можех да ги накажа така, както бих наказал други отбори. С него беше различно.

Почти съм сигурен, че Микел ще продължи неговото наследство, като ни тласне към по-високи нива. Пожелавам всичко най-добро на Юрген и се надявам, че неговият финален мач е бил специален, той го заслужава", каза Гуардиола, цитиран от "Evening Standard". А ето с какви думи Гуардиола изпроводи Клоп от Англия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички