След мъчни победи Тотнъм и Евертън продължават битката за топ 4 във Висшата лига


След мъчни победи Тотнъм и Евертън продължават битката за топ 4 във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1420 0

Английските грандове Тотнъм и Евертън постигнаха минимални победи в своите мачове от 26-ия кръг на Висшата лига и продължават да пресладват голямата си цел за сезона на Острова - място в топ 4 в крайното класиране за сезона. "Шпорите" надделяха над Фулъм с 0:1, докато "карамелите" сториха същото като гости на Уест Бромич.

На стадион "Крейвън Котидж" нещата за домакините се объркаха в 19-ата минута, когато Адарабийо си отбеляза автогол и даде аванс на Тотнъм. "Белите" обаче решиха, че няма нужда да вкарват повече голове и просто опазиха мрежата си "суха". В 62' възпитаниците на Моуриньо изтръпнаха, след като топката влезе в мрежата им, но ВАР отмени попадението за игра с ръка.

Не беше много по-различна картинката на "Дъ Хоутърнс", където друг доказан специалист - Карло Анчелоти, изнесе показно как се печелят подобни двубои. В средата на втората част Евертън вкара попадение в мрежата на "дроздовете" чрез Ричарлисон, което се оказа достатъчно за крайната победа и място в топ 4.

Евертън заема четвърто място във Висшата лига с актив от 46 точки - с една повече от петия Уест Хем. Тотнъм пък е на осмо място с 42 пункта. Фулъм и Уест Бромич пък остават в зоната на изпадащите и ще трябва да се потрудят повече, ако искат да запазят мястото си в елита на Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички