След двучасова битка Фулъм се завърна във Висшата лига


След двучасова битка Фулъм се завърна във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

1014 0

Отборът на Фулъм се завърна във Висшата лига, след като надигра след продължения Брентфорд с 2:1 във финалния плейоф на Чемпиъншип, игран на „Уембли“.  Отборът на Паркър си гарантира и 135 млн. паунда приходи, тъй като все още получава т.нар „парашутни плащания“ (средства за финансово облекчение след намелелите приходи) след изпадането си от Висшата лига през 2019 година.

„Котиджърс“ влязоха в срещата като по-опитният от двата състава и търсеха връщане обратно във висшия футболен ешелон на Англия, след като изпаднаха в края на по-миналия сезон. От своя страна, Брентфорд беше с пет загубени мача на „Уембли“ преди двубоя с лондонския си съперник и търсеше първо класиране във Висшата лига в своята история. Редовните 90 минути не предложиха кой-знае колко вълнуващи моменти пред двете врати, като преобладаваше тактическото надиграване и стабилността на двете отбрани, които рядко допускаха опасности както пред Марек Родак, така и пред Дейвид Рая.

Така се стигна закономерно до допълнителните 30 минути, в които воденият от Скот Паркър тим нанесе своя удар в края на първото продължение, когато фулбекът Джо Брайън изпълни нестандартен пряк свободен удар и изненада стража на „пчеличките“ за 1:0. Попадението сякаш сломи съпротивата на Брентфорд и отново Брайън бе в прегръдките на съотборниците си, когато комбинира с резервата Александър Митрович, а впоследствие преодоля Рая с десния крак. Възпитаниците на Томас Франк върнаха един гол чрез Хенрик Далсгаард в добавеното време на второто продължение, но за повече нямаха сили и така Фулъм се завърна във Висшата лига. А кога започва новият сезон в Англия, както и в останалите водещи първенства - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички