След двубоя с Англия: УЕФА разследва Черна гора за расистки скандирания


След двубоя с Англия: УЕФА разследва Черна гора за расистки скандирания
Снимка: Getty Images/Gulliver

1379 0

Черна гора може да има сериозни неприятности след изцепките на своите фенове по време на двубоя с Англия. Те не спряха да обиждат на расова основа звездите на "Трите лъва", а след края на битката островитяните подадоха официално оплакване до УЕФА.

От европейската футболна централа веднага са я приели и вече тече разследване. Най-леката санкция в този случай би била "частично затваряне на трибуните" при следващото домакинство на отбора, както и солидна глоба. Може да се стигне и до по-тежки следствия за Черна гора, тъй като феновете хвърляха и предмети по играчите на противника.Не е изключено санкцията да бъде мач без публика, а при повторение на такъв инцидент не е изключено да се стигне и до отнемане на точки от актива на отбора

"Трите лъва" се представиха отлично на терена и спечелиха с 5:1, за да запишат втората си поредна победа в квалификациите за Евро 2020, но поведението на домакинските привърженици остави горчив вкус за гостите. Най-сериозна жертва на поведението на феновете бе крайният защитник на Англия Дани Роуз, към когото бяха насочени расистки скандирания и маймунски звуци, след като получи жълт картон, като младокът Калъм Хъдсън-Одой също не бе подминат и дори бе замерен със запалка от трибуните.

"Това е напълно неприемливо. Най-важното сега е да дадем пълна подкрепа на нашите играчи и да подадем жалба с описание на всичките инциденти. Мисля, че много хора на стадиона чуха скандиранията, включително и делегатът на УЕФА", коментира селекционерът на Англия Гарет Саутгейт.

А какъв позабравен рекорд бе повторен от Стърлинг - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички