След драматичен обрат и красиви голове Англия оцеля в Любляна (ВИДЕО)


След драматичен обрат и красиви голове Англия оцеля в Любляна (ВИДЕО)

2045 0

Английският национален отбор записа драматична победа над Словения с 3:2 в Любляна, с която се доближи максимално до класиране за Евро 2016 във Франция.

"Трите лъва" почнаха слабо и още в 37' изоставаха след гол на Новакович. Последваха два шедьовъра на Уилшър (57', 73') за 1:2, но и гол с глава на Пекник (84). Две минути след това обаче капитанът на селекцията на Рой Ходжсън Уейн Рууни донесе победата на своите.

За Уилшър това бяха първи голове за Англия, като до момента той има 28 мача. Освен това той е 21-ият различен футболист, вкарал в ерата "Рой Ходжсън". Иначе това беше 6-а поредна победа на тима, който е с 9 точки пред Словения и Швейцария и 11 пред Естония.

Първото полувреме беше безлично за "трите лъва", които играха много слабо, а освен това допуснаха и гол в 37'. Тогава Иличич пусна пас между 4-ма играчи на Англия за Новакович, а бившият ас на Литекс вкара безпроблемно, останал сам срещу Джо Харт.

Още след почивката на терена се появи Адам Лалана, а гостите бяха като преобразени. "Трите лъва" се втурнаха да обръщат развоя на двубоя и, благодарение на Джак Уилшър, успяха.

В 57' Стърлинг намери Лалана в наказателното поле. Крилото навърза четирима защитници, но в последния момент топката му беше избита. Тя обаче попадна на крака на Уилшър, който с топовен изстрел отбеляза дебютния си гол за Англия - 1:1. 

16 минути по-късно отново звездата на Арсенал беше в прегръдките на своите сънародници. Отново Лалана получи топката пред наказателното поле и с пета пусна за Уилшър, който бе зад него. С феноменален удар от 19 метра той препарира вратаря на домакините и направи 1:2.

Това обаче не беше всичко в мача. В 85' Джокич центрира в наказателното поле, където Пекник с глава успя да изравни - 2:2. Две минути по-късно обаче Уейн Рууни от границата на наказателното поле донесе победата на "трите лъва". 


Full Match Slovenia 2 - 3 England - Euro... by latesthighlights4u

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички