Хърватската свастика класира България на Евро 2016?


Хърватската свастика класира България на Евро 2016?

2976 0

Сръбският таблоид alo.rs начерта най-черния сценарий за Хърватия, след инцидента със свастиката, изобразена на терена преди евроквалификацията между "шахматистите" и Италия (1:1). Според изданието санкцията от УЕФА за хърватите ще бъде най-строгата - изхвърляне от европейското първенство, което може, освен всичко останало, да улесни пътя на България към финалите през 2016 г.

"Хърватите изгонени от Евро 2016! УЕФА няма да им прости поредната фашистка проява", пише изданието и допълва, че след подобна изцепка от страна на феновете през 2006 г. в Ливорно и в мача с Грузия УЕФА следи изкъсо Хърватия.

"Сега те ще платят по-висока цена, като се има предвид, че УЕФА ги наблюдава внимателно във връзка със серията подобни прояви на техните фенове", пише alo.rs.

Според изданието мачът с България през октомври ще се проведе извън Сплит, където федерацията утвърди да домакинстват "шахматистите". "Мачът с българите няма да се играе на "Полюд", ако въобще мач има", отбелязват сърбите.

Според таблоида свастиката е дело на фенове на Хайдук (Сплит), чиято война с федерацията е отишла твърде далеч. Предполага се, че привържениците на бившия отбор на Тончи Кукоч са излели киселина върху тревата, за да изобразят фашисткия символ.

В момента България е четвърта в класирането в нашата квалификационна група и се бори за третото място, даващо право на бараж. Ако "лъвовете" се преборят за третото място и наистина изхвърлят Хърватия, България ще стане втори и няма да има нужда да се бори за класиране. От друга страна, при такъв развой, дори и да не изместим Норвегия от третото място, шансовете за бараж остават.

Засега всичко обаче е само в сферата на предположенията. Президентът на хърватския футболен съюз Давор Шукер също призна за опасността. "Възможно е да ни изхвърлят от турнира. Отнемането на точки е по-оптимистичен вариант", заяви той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички