Сити се изложи срещу последния във Висшата лига


Сити се изложи срещу последния във Висшата лига

833 0

Кандидат-шампионът Манчестър Сити записа най-слабия си мач във Висшата лига през този сезон и не съумя да спечели срещу последния в класирането Астън Вила. Двата отбора завършиха наравно 0:0 на "Вила Парк", като това може да направи Арсенал едноличен лидер, ако успеят "артилеристите" да спечелят своя мач срещу Тотнъм.

"Гражданите" не се възползваха от поредицата от слаби резултати на Вила и подходиха лежерно към първото полувреме. Те имаха няколко шанса да открият, но Брад Гузан се намеси авторитетно на два пъти.

През второто полувреме Сити засили атаките си, но с непростими пропуски се отчетоха двете най-скъпи попълнения на тима - Кевин Де Бройне и Рахийм Стърлинг, като и двамата пропуснаха две 100-процентови положения на по метър от вратата на Гузан.

Това е второ нулево равенство от началото на кампанията за "гражданите", които преди изгираването на мача бяха един от най-добрите гости в лигата. Сега отборът, воден от Мануел Пелегрини,има 26 точки и все още е лидер в класирането, но води само с точка на Арсенал.

Астън Вила пък записа първа точка от 29-и август насам, с което вече има 5 пункта. Бившият тим на Стилиян Петров все още е на последно място в елита.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички