Манчестър Сити се класира за следващата фаза в Шампионска лига


Манчестър Сити се класира за следващата фаза в Шампионска лига
Снимка: Gulliver/Getty Images

1328 0

Манчестър Сити няма да минава през катаклизми, за да излезе от груповата фаза през този сезон. За разлика от предишни години, сега "гражданите" са сред първите отбори, които се класираха за следващата фаза в Шампионска лига.

Това стана факт след победата с 3:1 като гост над носителя на трофея в Лига Европа Севиля. Благодарение на победата си "небесносините" оглавиха група D с актив от 9 точки и до края на груповата фаза ще спори с Ювентус за първото място.

Английският гранд стигна до победата благодарение на страхотната си ефективност през първата част, като те реализираха и трите си точни удара през първите 45 минути.

Гостите поведоха с 2 гола още в първите 15'. Стърлинг откри резултата след отличен пас на Фернандиньо, докато в 15' удар на Бони беше спасен от вратаря, но последва добавка на Фернандиньо за 0:2.

Скоро след това обаче резултатът беше намален, когато Коке завъртя НИколас Отаменди по дясното крило а след това намери Тремулинас, който беше безпогрешен - 1:2.

 

Импулсът в играта на Севиля за малко не доведе до изравняване още в рамките на първото полувреме, но и Сити се възползва по великолепен начин от контраатаките си. В 36-ата минута Хесус Навас отдясно сложи топката на крака на Уилфред Бони и нападателят най-накрая се разписа за „гражданите“ - 1:3.

Второто полувреме, като цяло, отстъпваше значително на първото по отношение на създадени положения и голови ситуации, както и откъм скорост на отиграванията на терена. Домакините очевидно имаха желание да намалят дефицита си, но не намираха начин да го сторят. В крайна сметка резултатът се оказа непроменен и Сити си осигури участие на осминафиналите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички