Сити на Гуардиола пак мачка, изглежда като шампион (ВИДЕО)


Сити на Гуардиола пак мачка, изглежда като шампион (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

1348 0

Манчестър Сити на Пеп Гуардиола продължава да затвърждава впечатлението, че в момента е най-добрият английски отбор и засега е фаворит за титлата във Висшата лига.

След успешния старт в Шампионска лига по-рано през седмицата "гражданите" зарадваха зрителите на "Етихад" с нова убедителна победа - 4:0 над Борнемут в юбилейния двубой номер 250 на този стадион, откакто Сити се премести на него през август 2003 година (154 победи, 45 ремита и 51 загуби).

КОЙ В СИТИ ИМА ГАРАНТИРАНО ТИТУЛЯРНО МЯСТО?

Кевин де Бройне и Рахийм Стърлинг продължиха да блестят под ръководството на Гуардиола, а младокът Келечи Ихеначо отново накара феновете да забравят за отсъствието на наказания голмайстор Серхио Агуеро.

Дебютанът във Висшата лига Илкай Гюндоган пък ще запомни двубоя не само с разгромната победа, но и с първото си попадение за Сити, откакто премина от Борусия (Дортмунд).

С великолепен изстрел от пряк свободен удар в стил "Роналдиньо" в 15-ата минута Де Бройне откри резултата, пращайки топката под подскочилите играчи в стената.

В 25-ата великолепна контраатака, започната от Де Бройне и минала през Стърлинг завърши с подаване на празна врата към Ихеначо, който не сгреши за 2:0.

Младият нападател вече има 10 гола във Висшата лига от само 14 удара в очертанията на противниковата врата. Сити можеше да вкара още и още преди почивката, но все пак третото попадение падна в 48-ата минута и бе дело на Стърлинг, този път след пас на Ихеначо.

В 66-ата минута пък поредният великолепен дрибъл на Де Бройне финишира с извеждащо подаване на чиста позиция за Гюндоган, който майсторски се разписа за 4:0.

Манчестер Сити - Борнмут 4-0 (17 сентября 2016 г, Чемпионат Англии) от Независимый спорт на Rutube.

Единственият недостатък на срещата беше глупавият червен картон на Нолито, който в 86-ата минута изпусна нервите си и удари с глава противник, което доведе до мигновеното му изгонване - така испанецът помрачи доброто си представяне и ще бъде наказан за следващите три мача.

Сити продължава без грешка в първенството с 15 точки от 5 мача, като има още на този етап комфортен аванс от 5 пункта пред основните си конкуренти за титлата Ливърпул, Арсенал и Челси, а Манчестър Юнайтед е с 9 и мач по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички