Сити гони Челси с категорична победа


Сити гони Челси с категорична победа
Снимка: Getty images/Gulliver

1278 0

Манчестър Сити успя да запази разликата с лидера Челси на 7 точки след категорична победа с 1:4 като гост на Стоук сити в мач с два отменени гола от 25-ия кръг във Висшата лига.

Двубоят за „гражданите” не протече никак леко, тъй като „грънчарите” доминираха в началото на мача. 

Те могат да се чувстват ощетени, тъй като техен гол бе отменен заради засада. Не бе свирена и дузпа за игра с ръка на защитник на Сити в наказателното поле.

В края на полувремето и гол на Сити бе отменен, заради игра с ръка на Агуеро.

Питър Крауч имаше претенции за игра с ръка, когато в 6-ата минута след центриране от корнер, насочи топката към вратата. Коженото кълбо действително се удари в ръката на защитник на Сити, но съдията подмина ситуацията.

В 20-ата минута Крауч успя да вкара след избиване на Джо Харт, но в момента на удара бе в засада и голът бе отменен.

Вратарят трябваше да се намесва решително минута по-късно след тежък удар на Силва. Моузес пък не успя да уцели опразнената врата с добавката си след избиването.

Въпреки натискът на домакините, Манчестър Сити откри резултата в 33-ата минута. След слабо изпълнение на пряк свободен удар от страна на Стоук, топката бе изчистена към центъра на терена. Там Серхио Агуеро се пребори със защитник на „потърс”, проби по десния фланг и с диагонален удар под плонжа на вратаря откри резултата – 0:1.

Стоук Бързо се върна в мача. В 38-ата минута намиращият се в отлична форма Питър Крауч бе на правилното място след контраатака на неговия отбор. При центриране от десния фланг, той от границата на малкото наказателно поле вкара с глава за 1:1.

По този начин той изравни Дион Дъблин по отбелязани голове с глава и е само на попадение от рекорда на Алън Шиърър, който е вкарвал 46 пъти.

В края на полувремето Манчестър Сити притиснаха противника. В последната минута нахлуващият в наказателното поле Давид Силва получи хубав пас и подаде на Агуеро, който вкара положението, но си помогна с ръка и това му коства жълт картон.

Второто полувреме започна с натиск на „грънчарите”, но в 55-ата минута, след бърза атака по десния фланг, Джеймс Милнър получи прекрасен пас и с глава от средата на наказателното поле изведе „гражданите” напред – 1:2.

В 69-ата минута Джеф Камерън игра неубедително в наказателното поле и фаулира Силва. Агуеро реализира отсъдената дузпа и Сити се откъсна в резултата с 1:3.

В 76-ата минута Самир Насри се разписа за 1:4. Той размина защитниците на Стоук и не остави шанс на Бегович с изстрела си в левия ъгъл.

4 минути по-късно Диуф от домакините потърси съприкосновение с Мангала в наказателното поле при самостоятелен пробив, но съдията реши да не свири дузпа.

С победата Сити събра 52 точки и остава втори в класирането.

Стоук запазва 10-тата си позиция с 32 точки.

Същевременно Саутхемптън слезе с една позиция след нулево равенство у дома срещу Уест Хем.

"Светците" имат 46 точки - с 1 по-малко от Манчестър Юнайтед, които надделяха над Бърнли с 3:1.

Лондончани завършиха мача с човек по-малко, след като Адриан получи директен червен картон за груба игра в 64-ата минута.

Най-чистото положение през първото полувреме бе за Саутхемптън.

В 14-ата минута Сандио Моне стигна до аутлинията и след като преодоля противниковата защита и вратаря, отправи изстрел към вратата.

Защитник на Уест Хем обаче съумя да изчисти топката, което доведе до контраатака, но с избиването на топката в корнер опасността пред вратата на домакините приключи.

"Чуковете" запазват 8-ото си място с 38 точки.

В други мачове от кръга:

Кристъл Палас - Нюкясъл 1:1

Уест Бромич Албиън - Суонси 2:0

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички