Диего Симеоне заменя Пелегрини в Манчестър Сити?


Диего Симеоне заменя Пелегрини в Манчестър Сити?

1611 0

Английският шампион Манчестър Сити продължава да следи изявите на наставника на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне. Той е най-вероятният кандидат за заместник на Мануел Пелегрини, твърди "Дейли мейл".

Ръководството на Манчестър Сити не е доволно от работата на сегашния треньор на клуба и все по-чести стават слуховете, че той ще бъде освободен от поста си.

Манчестър Сити изостава на 7 точки от Челси и заема второто място във временното класиране във Висшата лига. "Гражданите" вече отпаднаха от "Кепитал Уан Къп" и ФА Къп. Продължаването им в Шампионската лига също е под въпрос, тъй като във фазата на елиминациите Сити има за съперник Барселона.

Всичко това клони към смяна на треньора Мануел Пелегрини, като на Острова смятат, че това ще стане съвсем скоро. Сред вариантите са Карло Анчелоти и Хосеп Гуардиола, но най-сериозният кандидат е наставника на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне.

Той изведе "дюшекчиите" до титлата през изминалия сезон, както и до финала в Шампионската лига, който обаче беше загубен от Реал Мадрид. Добрите изяви му донесоха и номинация от ФИФА за най-добър треньор на годината.

През този сезон Атлетико отново продължава с добрите си изяви. Под ръководството на Симеоне "дюшекчиите" заемат третата позиция във временното класиране, на 4 точки зад лидера Реал Мадрид. Преди дни Атлетико постигна изключително ценен успех над градския си съперник, побеждавайки го с категоричното 4:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички