Ще трябва да се бръкнат: Ливърпул научи цената на желан от Юрген Клоп играч


Ще трябва да се бръкнат: Ливърпул научи цената на желан от Юрген Клоп играч
Снимка: Getty Images

7760 0

Ливърпул научи сумата, с която ще трябва да се раздели при евентуален трансфер на един от желаните от Юрген Клоп футболисти. Става въпрос за полузащитника на Борусия Мьонхенгладбах - Ману Коне.

Ситуацията в средата

Треньорът на мърсисайдци цели да преструктурира значително редиците си преди новия сезон. Огромни промени се очакват именно в центъра на игрището след раздялата с Джеймс Милнър, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Наби Кейта, които напускат като свободни агенти през лятото. Формата на останалите халфове - Фабиньо, Тиаго и Джордън Хендерсън, от своя страна не е впечатляваща.

Ливърпул ще желае да се подсили в тази зона на терена, а германския специалист вижда Коне като идеалната опция за това. 22-годишният състезател може да играе и като централен, и като дефанзивен полузащитник. Той дори има и 1 мач като атакуващ такъв през настоящата кампания в Бундеслигата.

Цената

Трансферният експерт - Фабрицио Романо, споделя, че германският клуб е готов да се раздели с футболиста си, но не и без да получи сериозна сума за правата му. Очаква се тя да възлиза между 35 и 40 млн. евро.

Коне в Германия

Халфът се присъединява към Борусия Мьонхенгладбах през 2021 г. от Тулуза. Оттогава до момента той взима участие в 60 мача, записвайки 4 гола и 2 асистенции.

Междувременно мърсисайдци се сдобиха и с нов спортен директор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички