Ще си върне ли Манчестър Юнайтед милионната покупка? Ерик тен Хаг е 'леко резервиран'


Ще си върне ли Манчестър Юнайтед милионната покупка? Ерик тен Хаг е 'леко резервиран'
Снимка: Marc Atkins/Getty Images

6098 0

Старши треньорът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, заяви, че е леко резервиран относно евентуално завръщане на дясното крило Амад Диало на "Олд Трафорд".

20-годишният атакуващ футболист акостира при "червените дяволи" в началото на 2021 година, когато бяха платени 21.3 милиона евро на Аталанта за услугите му (според "Transfermarkt"). Младокът обаче не успя да се наложи и записа само 9 мача за първия състав, в които се отчете с 1 гол и 1 асистенция.

Последва период под наем в шотландския гранд Глазгоу Рейнджърс, а в момента Диало е част от втородивизионния английски Съндърланд (договорът за наем изтича на 31 май) и е записал 20 срещи, 6 гола и 1 асистенция през сезон 2022/23.

"Обмисляме всичко, но съм малко резервиран за един такъв ход, защото не искам да спирам прогреса му. В момента се представя отлично в Съндърланд и аз съм доволен от този факт. Младите играчи имат нужда от опит. Когато решим да го върнем обратно, той трябва е станал футболист, който е готов да се бори за място сред титулярните 11 или поне да се появява в по-голямата част от мачовете и да оставя отпечатък върху тях", заяви Тен Хаг на пресконференция, след като бе запитан дали клубът има намерение да си върне Амад Диало през януари.

*Още новини около Манчестър Юнайтед ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички