"Ще има още грешки" - Фърдинанд предупреди Юнайтед за смяната на Де Хеа с Онана


"Ще има още грешки" - Фърдинанд предупреди Юнайтед за смяната на Де Хеа с Онана
Снимка: Getty Images

5995 0

Рио Фърдинанд отправи специално предупреждение към Манчестър Юнайтед след раздялата с дългогодишния си вратар Давид Де Хеа. Както е известно Андре Онана е гласен за заместник на испанеца, но според бившия играч на "червените дяволи" от клуба трябва да се подготвят за още грешки.

От Юнайтед се доближават до сделка  за камерунския вратар, като се очаква трансферът да бъде договорен с гиганта от Серия А Интер на стойност около 55 милиона евро . Фърдинанд вярва, че Онана е правилният избор за наследник на Де Хеа, но каза на канала си FIVE в YouTube, че феновете на Юнайтед трябва да очакват повече грешки.

Огромен талант и съвременен вратар

"Ако Онана подпише, мисля, че той е фантастично попълнение. Огромен талант и истински съвременен вратар. Виждате как отбори го пресират и той дори не се паникьосва. Той взима топката в него, пуска пресата, казва "хайде, елате при мен" и тогава, когато този играч дойде той знае, че някъде другаде има свободен играч и обикновено ги намира", сподели Фърдинанд.

„Мисля, че ще има грешки и ще играе по този рисков начин. Трябва да се очакват грешки. Но става въпрос за това да останеш верен на своите вярвания, да се намери правилния баланс и да останете уверени през тези периоди. Интересно е да видим как ще се развие това, но вярвам, че това е сделка, която ще бъде сключена в даден момент през този трансферен прозорец".

Дори и Гуардиола се е "подготвял" специално за него

"Спомням си, че говорих с Пеп Гуардиола преди финала на Шампионска лига и той изтъкна Онана. Вратарят, като човек, за когото ще трябва да се подготвят. За колко вратари обикновено трябва да се подготвите по отношение на изграждането на играта. Няма много такива в световния футбол. Онана е един от тях, така че със сигурност ще осигури присъствие на Манчестър Юнайтед. Той ще даде на Манчестър Юнайтед повече увереност", допълни още бившият защитник. Доскорошен съотборник пък се сбогува с Де Хеа, като "жегна" фенове и ръководство на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички