Шоуто на Рууни вдъхнови Манчестър Юнайтед в Лига Европа


Шоуто на Рууни вдъхнови Манчестър Юнайтед в Лига Европа
Снимка: Guliver/GettyImages

882 0

Манчестър Юнайтед по всяка вероятност ще успее да премине груповата фаза на Лига Европа, въпреки опасенията в Англия това да не стане. Тази вечер "червените дяволи" стигнаха до категоричен успех с 4:0 над Фейенорд на "Олд Трафорд", а в герой за тима се превърна капитанът Уейн Рууни.

Той се отчете с гол и асистенция на своята сметка, с което беше с най-голям принос за едно от най-убедителните представяния на 20-кратните английски шампиони през иначе колебливия им сезон.

През първите 45 минути домакините имаха контрол над средата на терена, но трудно създаваха положения. Ибрахимович и Михтарян се отчетоха с по един по-сериозен пропуск, а при 0:0 в 30' с блестящи спасявания се отчете Серхио Ромеро. Той направи двойно спасяване при удари в наказателното поле, като при втори (дело на Дирк Кайт) спаси с крак, пращайки топката в корнер.

Това обаче беше и последното интересно положение пред неговата врата, а до края на полувремето домакините успяха да открият резултата. В 35' Ибрахимович нахлу в наказателното поле и успя да изведе Рууни сам срещу вратаря. Той прехвърли Брад Джоунс и реализира за 1:0.

В 69' пък капитанът на домакините се измъкна в наказателното поле и с много хитър пас остави Мата сам срещу полупразната врата - 2:0. Класическото 3:0 беше оформено от Златан Ибрахимович, който от аутлинията пробва нещо като удар, който се отклони в крака на Брад Джоунс и се озова във вратата - категориен успех за "червените дяволи".

До края на мача Златан, Депай и Лингаард имаха страхотни шансове за 4-и гол, а такъв падна в 90'. Джеси Лингаард с прекрасен удар реализира за 4:0, фиксирайки крайния резултат . С 3-те точки  "червените дяволи" събраха актив от 9, изкачвайки се на 2-о място в групата - на 2 пред Фейенорд. Така точка в следващия мач срещу Зоря  ще прати възпитаниците на Жозе Моуриньо напред в турнира.

Фенербахче е лидер с 10 точки, след като надделя над украинския тим с 2:0 у дома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички