Шоу на Джеймс Мадисън отпуши Лестър за първа победа във Висшата лига (ВИДЕО)


Шоу на Джеймс Мадисън отпуши Лестър за първа победа във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2136 0

Английският шампион от сезон 2015/16 Лестър най-после успя да запише победа през новата кампания във Висшата лига, след като победи Нотингам Форест с 4:0 като домакин в мач от деветия кръг във Висшата лига. След осем мача, в които допуснаха шест загуби, "лисиците" станаха последният отбор в елита, който записва победа през новия сезон.

Брендън Роджърс, който е притиснат до стената след разочароващото представяне на отбора, може да си отдъхне за миг и да благодари най-вече на звездата си Джеймс Мадисън, който се отчете с два гола и асистенция. С това Мадисън стана и английският футболист с най-много голове и асистенции от началото на миналия сезон.

Мадисън откри резултата в 25-ата минута, когато овладя на границата на наказателното поле и отправи удар, който след рикошет попадна в мрежата на Нотингам. Само две минути по-късно Харви Барнс удвои преднината на "лисиците", възползвайки се от асистенция на Джейми Варди.

Video edited on Kapwing

В 35-ата минута Лестър стигна и до трето попадение, а голмайстор за отбора отново бе Мадисън. Английският халф, който не бе повикан от селекционера Гарет Саутгейт в националния отбор за мачовете в Лигата на нациите, успя да се разпише по великолепен начин от пряк свободен удар. В социалните мрежи пък побързаха да приканят Саутгейт да помисли добре дали да вземе Мадисън на Мондиала в Катар през ноември.

Video edited on Kapwing

През втората част Лестър отбеляза и още едно попадение, което дойде в 73-ата минута. Тогава Патсън Дака взаимодейства с Мадисън на фланга, а след това се позиционира в наказателното поле. Джеймс Мадисън му върна топката и Дака вкара елегантно с пета, за да оформи крайното 4:0. Друг любопитен факт е, че след осем мача Джейми Варди все още не е вкарал гол във Висшата лига през новия сезон.

С победата Лестър се изкачи с една позиция по-нагоре в подреждането, изпреварвайки тъкмо Нотингам. И двата тима са с по четири точки в актива си, но головата разлика на "лисиците" е значително по-добра. В следващия кръг Лестър гостува на Борнемут, а Нотингам е домакин на Астън Вила.

Всичко за Висшата лига в SportLive.bg!

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички