Вратарска грешка прати Арсенал на финал за ФА къп


Вратарска грешка прати Арсенал на финал за ФА къп

1372 0

Арсенал запази шансовете си да спечели ФА къп за втора поредна година, след като стигна до изключително трудна победа с 2:1 след продължения над Рединг на "Уембли".

"Артилеристите" подцениха сериозно двубоя срещу представителя на Чемпиъншип, въпреки че поведоха в резултата в 39'.

Месут Йозил блесна с фамозен пас в наказателното поле, където изведе Алексис Санчес. Опитът на двама защитници да блокират чилиеца се оказа неуспешен, като бившият ас на Барселона вкара за 1:0.

Само 9 минути след началото на второто полувреме резултатът беше изравнен, а основна вина затова имаше вратарят Войчех Счесни. Погребняк проби отляво и центрира към МакКлеъри, Нападателят стреля право в Счесни, който обаче изпусна топката и тя премина голлинията - 1:1.

Проблемите за Венгер се увеличиха скоро след това, като той беше принуден да използва едната си смяна, за да замени Мертезакер, който се контузи. На терена се появи Габриел, а след това и Оливие Жиру.

В 84' Арсенал имаше най-добрия си шанс да спечели мача в редовното време, като РАмзи се озова сам срещу вратаря. Той преодоля стража, но след това прати топката в гредата - 1:1 и продължения.

В последната минута на първите добавени 15 минути падна и решаващият гол. Санчес направи индивидуален пробив и пробва удар, а Федеричи, направил няколко отлични спасявания по-рано, изпусна топката, тя мина между краката му и попадна в мрежата - 2:1 за Арсенал.

Това беше 8-а поредна победа на лондончани, когато Алексис се разписва в мача. Също така във ФА къп Арсенал няма загуба от 2009 година насам, когато отбележи първия гол в мача.

Това ще бъде 19-и финал в турнира за Арсенал. Утре е другият полуфинал между Ливърпул и Астън Вила.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички