Шиърър: Време е Хендерсън да замени Де Хеа


Шиърър: Време е Хендерсън да замени Де Хеа
Снимка: Getty Images/Guliver

951 0

Манчестър Юнайтед трябва да замени вратаря Давид де Хеа с Дийн Хендерсън през следващия сезон, смята бившият английски нападател Алан Шиърър след разочароващото представяне на испанския страж при поражението от Челси с 1:3 в полуфиналите за ФА Къп.

29-годишният вратар не се намеси убедително при първия гол на „сините“, реализиран от Оливие Жиру в края на първата част, а впоследствие позволи шутът на Мейсън Маунт да мине под плонжа му. Грешките на стража предизвикаха призиви за заместването му като първи избор под рамката от Хендерсън, който получава редовно суперлативи за изявите си с екипа на Шефилд Юнайтед.

„Ако вратарят направи една грешка, или две, трябва да продължиш да разчиташ на него. Но това се превърна в тенденция. Мисля, че Дийн Хендерсън трябва или да бъде върнат в Юнайтед и да стане първи избор под рамката, или да остане в настоящия си клуб, където да трупа опит. Мисля, че настъпи моментът за промяна“, каза бившият нападател на Нюкасъл за BBC.

Мениджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскеяр описа Де Хеа като „психически силен“ след двубоя, но бившият бранител на тима Гари Невил заяви, че вратарят няма високо самочувствие в момента. „Той е неузнаваем в сравнение с вратаря, който стана Играч на сезона за клуба в четири от пет години. Той прави грешки. Уверен, намиращ се във форма Де Хеа ще спаси и трите удара. Ако аз бях на мястото на Солскяр, щях да бъда загрижен за нивата му на представяне. Те спаднаха и непостоянството му коства мачове на Юнайтед. Не бих го поставил на скамейката все още. Неговите качества са все още налице, той е сред най-добрите в света. В момента обаче той няма никакво самочувствие“, сподели анализаторът.

A по-рано Солскяер се оплака, че Манчестър Юнайтед е ощетяван от съдиите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички