Челси взе реванш срещу Манчестър Юнайтед, предстои лондонски финал на ФА Къп


Челси взе реванш срещу Манчестър Юнайтед, предстои лондонски финал на ФА Къп
Снимка: Gulliver/GettyImages

3217 0

Отборът на Челси успя да надиграе Манчестър Юнайтед във втория полуфинален мач от турнира за Купата на Англия. Играчите на Франк Лампард спечелиха на "Уембли" срещу "червените дяволи" с 3:1. Оливие Жиру, Мейсън Маунт и Антонио Рюдигер бяха точни за Челси. В самия край на мача Бруно Фернандеш от дузпа вкара почетното попадение за Манчестър Юнайтед.

Победата на Челси означава, че ни очаква лондонски финал за ФА Къп, тъй като снощи Арсенал на свой ред се класира за финалния мач, побеждавайки Манчестър Сити. Срещата ще се играе на 1-ви август. А ето и всичко по-интересно от днешния мач:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Челси отправя първи по-опасен удар към вратата на Давид Де Хеа в 10-тата минута. Рийс Джеймс стреля, но испанският вратар отрази удара му. В 16-тата минута отново Челси получи добър шанс да реализира. Аспиликуета центрира към Маркос Алонсо, който стреля с глава, но неточно.

В 32-рата минута Манчестър Юнайтед за пръв път в срещата достига до удар към вратата на Челси. Бруно Фернандеш стреля от свободен удар, но Кабайеро спасява. В 38-мата минута Мейсън Маунт добре си пробива път в половината на Юнайтед, след което центрира на Курт Зума с глава стреля към вратата на "червените дяволи", но и неговият удар е неточен.

В самия край на първата част се получи много лош сблъсък между двама играчи на Манчестър Юнайтед. Хари Магуайър и Ерик Баи сблъскаха главите си преди един сблъсък за висока топка. Капитанът на "червените дяволи" се размина само с превръзка на главата, докато Баи бе принуден да напусне и бе откаран в болница.

Сякаш от нищото в добавеното време на първата част Челси излиза напред в резултата. Сезар Аспиликуета се отскубва от отбраната на Манчестър Юнайтед и намира Оливие Жиру в наказателното поле, който е точен за 0:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Второто полувреме започва по блестящ начин за тима на Челси. Отбраната на Манчестър Юнайтед прави глупава грешка и подарява топката на Мейсън Маунт. Халфът на лондончани стреля отдалеч и след неумелата намеса на Давид Де Хеа резултатът става 0:2!

В 52-рата минута Маркъс Рашфорд бе изведен по много добър начин зад защитата на Челси. Нападателят на Манчестър Юнайтед опита от малък ъгъл да насочи топката в мрежата на Кабайеро, но не успя. Манчестър Юнайтед продължава да натиска и Хари Магуайър отправя удар с глава към вратата на Челси.

В 57-мата минута Уилиян добре намери Мейсън Маунт, който можеше да реши всичко в срещата, но стреля над вратата. Малко след това Жиру е намерен в наказателното поле, но ударът му срещата гредата на вратата на Де Хеа. В 74-тата минута интригата в срещата приключва. Маркос Алонсо намира по земя включилия се Антонио Рюдигер, който изпреварва Хари Магуайър и резултатът вече е 0:3!

В 84-тата минута Антони Марсиал е спънат в наказателното поле и съдията Майк Дийн посочва бялата точка. Бруно Фернандеш застава зад топката и е точен за 1:3!

В последната минута Калъм Хъдсън-Одой можеше да вкара четвърти гол за Челси, но стреля над вратата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Давид Де Хеа, Виктор Линдельоф, Ерик Баи, Хари Магуайър, Аарън Уан-Бисака, Фред, Неманя Матич, Брандън Уилямс, Бруно Фернандеш, Маркъс Рашфорд, Даниел Джеймс

ЧЕЛСИ:
Уили Кабайеро, Сезар Аспиликуета, Антонио Рюдигер, Курт Зума, Рийс Джеймс, Маркос Алонсо, Матео Ковачич, Жоржиньо, Уилиян, Мейсън Маунт, Оливие Жиру

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Манчестър Юнайтед се намира в страхотна серия след подновяването на футбола в Англия след пандемията от коронавирус. „Червените дяволи“ нямат поражение в последния месец, като завършиха наравно с отборите на Тотнъм и Саутхемптън и спечелиха всички останали срещи. Играчите на Оле Гунар Солскяер се справиха трудно с Норич след продължения в предния кръг от ФА Къп, за да си осигурят място на полуфиналите.

Тимът на Челси редува силни и слаби мачове след подновяването на шампионата. Лондончани продължават борбата за място в топ 4 и към момента заемат 3-тото място във Висшата лига. „Сините“ трябваше да преодолеят два трудни теста, за да стигнат до мач на „Уембли“. Футболистите на Франк Лампард първо се справиха с Ливърпул на „Стамфорд бридж“, а впоследствие стигнаха до минимален успех при гостуването си на Лестър. Челси и Манчестър Юнайтед вече се изправиха един срещу друг три пъти през този сезон, като и трите пъти с успеха се поздравиха „червените дяволи“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички