Два гола на Рюдигер осигуриха точка на Челси срещу Лестър


Два гола на Рюдигер осигуриха точка на Челси срещу Лестър
Снимка: Getty Images/Gulliver

1097 0

Челси и Лестър не се победиха в двубой от 25-ия кръг на Висшата лига. Двата тима завършиха 2:2, като всичко по-интересно се случи през втората част и четирите попадения бяха реализирани тогава. Неочакван герой за лондончани Рюдигер откри резултата в началото на втората част и изравни за 2:2 в 72', докато Барнс и Чилуел се разписаха за домакините.

През първата част също има интересни положения и пред двете врати, само че играчите не успяха да се възползват от тях. В 20' лондончани имаха претенции за дузпа заради нарушение срещу Тами Ейбрахам, но след преразглеждане на ситуацията не се стигна до такава.

В 46' Антонио Рюдиге засече подаването от ъгловия удар и отблизо успя да открие резултата за Челси. 9 минути след това обаче домакините успяха да изравнят. Харви Барнспое топката в наказателното поле, озова се в добра позиция и отправи удар, който беше отклонен и мина покрай Вилфредо Кабайеро.  В 64' "лисиците" стигнаха до пълен обрат, след като Чилуел овладя по красив начин силен пас на Юри Тилеманс в наказателното поле, след което преодоля защитата и изстреля топката в левия ъгъл.

В 72' Челси обаче отново благодарение на Рюдигер се върна в двубоя. Мейсън Маунт вдигна от свободния удар в пеналтерията, където Антонио Рюдигер бе оставен са и насочи с глава от ръба на малкото наказателно поле, право в горния ляв ъгъл. След това попадение Лестър бе по-активният отбор и изпусна няколко отлични положения, но не успя да стигне до победата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички