Шефийлд Юнайтед е първият изпадащ от Висшата лига


Шефийлд Юнайтед е първият изпадащ от Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1551 0

Шефийлд Юнайтед стана първият отбор, който изпада от Висшата лига през този сезон, след като загуби гостуването си на Уулвърхемптън от 32-ия кръг на първенството с 0:1. На "Молиню" единствения гол в двубоя отбеляза Уилиан Жозе в 59-ата минута.

За "остриетата" това бе 26-то поражение през кампанията и те вече изостават с 19 точки от спасителната черта, а до края на сезона остават само 6 мача. В тях възпитаниците на Пол Хекингботъм могат да спечелят максимум 18 точки. По този начин Шефийлд Юнайтед изпадна и на теория, прекратявайки престоя си от 2 сезона в английския елит.

Така те станаха първия отбор от Бирмингам Сити насам, който изпада от Висшата лига, след като е завършил на девета позиция през миналия сезон. Бирмингамци сториха това през сезони 09/10 и 10/11. "Вълците" пък се изкачиха до 12-ото място в класирането с 41 точки. А кой гранд "остриетата" шокираха с победа този сезон вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички