Шакири: Целта пред Ливърпул е трофей, а аз знам как се печели


Шакири: Целта пред Ливърпул е трофей, а аз знам как се печели
Снимка: Оф. сайт на Ливърпул

997 0

Една от новите летни покупки на Ливърпул - Джердан Шакири, вярва, че опитът му в германския колос Байерн Мюнхен може да помогне на мърсисайдци да прекратят шестгодишната си суша без трофей. 26-годишният футболист премина при "червените" от Стоук Сити за около 13 млн. паунда и сподели какво е нужно през новия сезон на възпитаниците на Юрген Клоп, за да вдигнат най-накрая трофей.

"Целта пред клуба е да спечели нещо през този сезон. Трябва да изиграем всеки мач на високо ниво и да победим. Свършваме си работата в настоящия мач и го забравяме, отправяйки поглед към следващото предизвикателство, така се печелят титли. На първо време трябва да играем добър футбол, но сме наясно, че невинаги зрелищният и атрактивен стил на игра носи положителни резултати, затова е важно да знаем как да печелим мачове и да бъдем конкурентни на най-добрите тимове в лигата".

"Искам да покажа своята игра. Повечето клубове ме познават от престоя ми в Стоук, а и преди това в Байерн, така че притежавам необходимия опит. Това, което спечелих в Германия, ще искам да пренеса и на младите момчета в Ливърпул, ще се опитам да им помогна да спечелим нещо голямо заедно“, коментира той.

Швейцарският национал игра два сезона и половина с фланелката на "баварците", като за този период спечели Шампионска лига, Купата на страната, както и два пъти титлата в първенството.

За последно пък Ливърпул спечели трофей през 2012 година, когато победи на финала Кардиф след изпълнение на дузпи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички