Треньор за хвърляне на тъчове? Оказа се, че има огромна полза от това


Треньор за хвърляне на тъчове? Оказа се, че има огромна полза от това
Снимка: Guliver/GettyImages

2198 0

Само преди 10-ина дни мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви по време на пресконференция, че клубът е наел треньор, който да подобри изпълнението на тъчове от страна на играчите. Името му е Томас Гронемарк. Новината беше приета с доза скептицизъм на Остова, но се оказва, че работата му вече дава сериозен резултат.

Анди Робертсън, който е титулярният изпълнител на тъчове отляво на нападаението на Ливърпул, сподели, че е увеличил драстично дължината, на която може да хвърля топката, а освен това е подобрил и точността на своите изпълнения.

По негови думи той вече може да изпълнява тъчове на 26 метра (20 метра преди наемането на Гронемарк). Това означава следното: ако той изпълнява тъч от централната линия, то левият бранител е увеличил зоната, която може да покрие с хвърлянето си, от 628 квадратни метра на 1062 квадратни метра - увеличение от 69%, и то само за няколко седмици усилени тренировки.

По подобен начин се развиват и останалите играчи на Ливърпул, като Джо Гомес и Трент Александър Арнолд също коментираха положително решението на Юрген Клоп да наеме треньор за изпълнение на тъчове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички