Седем футболисти, които показаха потенциала си след напускането на Висшата лига


Седем футболисти, които показаха потенциала си след напускането на Висшата лига
Снимка: Gulliver/Getty Images

2240 0

През годините много футболисти станаха световни звезди с изявите си в английската Висша лига, а най-добрият пример за това е суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, който разкри потенциала си в Манчестър Юнайтед. Има и такива обаче, които опитаха да се разкрият по терените на Острова, но без успех.

През миналия сезон имаше няколко играчи, към които имаше големи очаквания, но не успяха да покажат на какво са способни.

Антони Модесте е един от тези играчи. Бившият централен нападател на националния отбор на Франция до 21 години се присъедини към Блекбърн под наем през 2012 година, но не успя да разкрие потенциала си, като не отбеляза нито един гол, а записа само девет участия. Той премина през тимовете на Бастия и Хофенхайм, преди да акостира в Кьолн, където се справя повече от добре тази кампания. Към момента в Бундеслигата повече голове от него имат само Роберт Левандовски и Пиер-Емерик Обамеянг, като Модесте се е разписал 19 пъти.

Никола Калинич е още един нападател, който не можа да се наложи в Англия. Там той игра също за Роувърс, разписвайки се 7 пъти в 44 мача. Сега той играе във Фиорентина, като има 13 гола в 26 мача в Серия А.

Мохамед Салах бе привлечен в Челси от Базел, като очакванията към него бяха огромни. Той обаче така и не успя да се наложи на "Стамфорд Бридж", като в момента е част от тима на Рома. За "вълците" през този сезон той се отличи с 9 гола и 7 асистенции в 20 мача до момента.

Сусо бе една от надеждите на Ливърпул, като мнозина му предричаха голямо бъдеще при мърсисайдци. Той обаче така и не успя да се наложи сред 18-кратните шампиони и последва трансфер в Милан, където тази кампания записа 7 асистенции и 6 гола.

Филипе Луис бе привлечен в Челси от Атлетико Мадрид, но само година по-късно се завърна в испанската столица, където е неизменен титуляр под ръководството на Диего Симеоне. 

Радамел Фалкао прекара неуспешни престои в Манчестър Юнайтед и Челси преди да се завърне в Монако, а през тази година "Ел Тигре" е неудържим в Лига 1, реализирайки 16 попадения в 22 мача.

Мемфис Депай бе привлечен на "Олд Трафорд" и всички фенове на тима виждаха в него следващия Дейвид Бекъм или Кристиано Роналдо. Холандецът обаче така и не успя да направи име на Острова. Сега обаче той играе за Лион, където преоткри формата си и записа три асистенции на името си. В последния кръг на Лига 1 пък отбеляза един от претендентите за гол на сезона срещу Тулуза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички