Ливърпул най-накрая показа, че може да бие и "слабаци"


Ливърпул най-накрая показа, че може да бие и "слабаци"
Снимка: Guliver/GettyImages

1173 0

Ливърпул сложи край на серията си от 5 мача без победа срещу отбори извън топ 5 на английската Висша лига. Мърсисайдци стигнаха до трудно 2:1 над Бърнли след страхотен обрат и се озоваха на 4-о място с 55 точки.

Мачът почна изключително неприятно за домакините, които още в 7' изостанаха в резултата. Мат Лоутън пусна страхотен извеждащ пас, защитата на успя да реагира и Барнс засече неспасяемо във вратата, пазена от Симон Миньоле.

До края на полувремето мърсисайдци натискаха здраво, но без особени положения и Бърнли щеше да се оттегли на почивката с аванс от гол, ако не беше невниманието в добавеното от съдията време.

Ориги центрира в наказателното поле и Вайндалдум се опита да засече с гръб към вратата. Опитът му беше неуспешен, но току пред него падна защитник и той имаше открит коридор към вратата - удар от 5 метра и 1:1.

Решаващият гол падна в 61', когато Емре Джан успя да прати истински снаряд по тревата в долния ляв ъгъл на Хийтън - 2:1 в полза на мърсисайдци.

Ливърпул пропусна още няколко положения, които можеха да костват много на отбора в 93'. Тогава след разбъркване Лоутън се озова на добра позиция встрани от малкия пеналт, но прати топката в аут - победа за "червените".

В момента мърсисайдци са 4-и, но са само на 5 точки пред Арсенал и 6 спрямо Манчестър Юнайтед, но и двата отбора са с по два мача по-малко в сравнение с възпитаниците на Юрген Клоп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички