Саутгейт отсвири ас на Ливърпул за Англия с абсурдно обяснение


Саутгейт отсвири ас на Ливърпул за Англия с абсурдно обяснение
Снимка: Guliver/GettyImages

2449 0

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт обяви избраниците си за генералната репетиция за "Трите лъва" преди старта на Евро 2020 през лятото. Впечатление обаче направи фактът, че един то редовните национали в последните години - Трент Александър-Арнолд, не е част от селекцията му. 

Въпреки че в последните седмици подобри представянето си драстично спрямо слабата форма, в която се намираше най-вече през януари, той не бе повикан от Саутгейт, като той оправда решението си с факта, че в момента разполага с играчи, които са в по-добра форма от него. 

"Просто до момента Рийз Джеймс и Киърън Трипиер имат изумителни сезони с техните клубове. Уокър също се намира в невероятна форма в момента", каза Саутгейт в аргументацията си за липса на повиквателна за Трент. 

Думите му обаче са некоректни, що се отнася до защитниците на Атлетико (Мадрид) и Манчестър Сити. Трипиер изпусна последните 2 месеца за своя клуб, след като нямаше право да играе заради наказание. Освен това той беше с основна "заслуга" за слабите мачове на Атлетико напоследък, и най-вече в реванша срещу Челси от Шампионска лига. 

Уокър от своя страна се превърна в резерва на Жоао Кансело напоследък и играе тогава, когато Гуардиола реши да използва португалеца на левия фланг на защитата. 

"Има много играчи, които играят добре на тази позиция - Мати Кеш и Люк Ейлинг например. Има и две момчета при младежите, които играят силно на десния бек. Говорих с Трент и му обясних, че съм водил този разговор и с Кайл, и с Киърън. Трент е невероятен талант и има бъдеще в отбора", каза още Саутгейт. 

Арнолд не е единственият играч, който бе "отписан" от Саутгейт, а заради решенията на селекционера ас на Манчестър Юнайтед обмисля да се откаже от националния тим на Англия (подробности четете в линка). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички