Само един треньор в Европа е с по-добри показатели от Солскяер през сезона


Само един треньор в Европа е с по-добри показатели от Солскяер през сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

1146 0

Сезонът на Манчестър Юнайтед изглеждаше напълно обречен в края на 2018 година. "Червените дяволи" играеха изключително слабо под ръководството на Жозе Моуриньо и по нищо не личеше, че има шанс кампанията да бъде спасена.

В средата на декември обаче Оле Гунар Солскяер замени Специалния и преобърна случващото се на "Олд Трафорд" на 180 градуса. Тимът започна да печели без проблем както във Висшата лига, така и в другите турнири, в които играе.

От както е начело на Юнайтед, норвежкият специалист е извел тима в 17 мача, като има впечатляващите 14 победи, две равенства и само една загуба. Поражението дойде в Шампионска лига от ПСЖ, но късно снощи 20-кратните шампиони на Англия направиха нужното, за да отстранят парижани и да продължат към 1/4-финалите в турнира.

КОЙ БЕШЕ ПЪРВИЯТ ИГРАЧ, КОЙТО ЛУКАКУ ПОЗДРАВИ СЛЕД ГОЛА НА РАШФОРД

Статистиката показва, че Солскяер има 82,35% победи от както пое бившия си отбор. Това значи, че само един треньор в цяла Европа има по-добра статистка от него и това е Хосеп Гуардиола. Испанският мениджър на Манчестър Сити може да се похвали с 82,6% успех във всички турнири. Масимилиано Алегри е трети с 80,55%.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички