Атомното трио на Ливърпул си поигра със "звездашите"


Атомното трио на Ливърпул си поигра със "звездашите"
Снимка: Guliver/GettyImages

1577 0

Ливърпул нямаше никакви затруднения в третия си мач от Шампионска лига за този сезон. "Червените" разбиха Цървена звезда с 4:0, а Юрген Клоп използва отдалата се възможност срещу по-слаб тим да позволи на триото Садио Мане - Роберто Фирмино - Мохамед Салах да се развихри за пръв път през сезона.

Тримата атакуващи футболисти бяха в основата на успеха, като вкараха и 4-те гола, а в същото време изпуснаха да отбележат още толкова. Головото шоу беше започнато от Роберто Фирмино. Шакири в 20' изведе по страхотен начин Робертсън в наказателното поле, а той с прострелен пас даде топката на бразилския голаджия - 1:0.

Секунди преди края на първото полувреме Вайналдуум пусна дълъг пас в наказателното поле, където Шакири с чудесно докосване подаде на Салах, който се разписа за 2:0.

В 51' Садио Мане получи лакът в гърлото в наказателното поле от капитана на гостите, а Мохамед Салах реализира точно отсъдената дузпа - 3:0. В 76' беше отсъдена още една дузпа, като този път египтянинът отстъпи изпълнението на Мане. Борян обаче отби топката, а след това тя срещна и гредата.

Само 4 минути по-късно обаче триходова комбинация между Вайналдум, Стъридж и мане изведе сенегалецът сам срещу Борян и този път той не сбърка - 4:0.

Интересен факт е, че Борян продължава да е вратарят с най-много отразени удари, след като днес спаси още 8 изстрела към вратата си и в трети пореден мач показа класа, въпреки че многократно беше предаден от защитниците пред себе си. Сръбският тим имаше само 3 удара, нито един от тях точен.

Класирането в групата пък стана много интересно, след като мърсисайдци излязоха начело с 6 точки, водейки с 1 на Наполи и 2 на ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички