Салах на прага да подобри 100-годишен рекорд в Англия


Салах на прага да подобри 100-годишен рекорд в Англия
Снимка: Gulliver/GettyImages

3416 0

Няма спор, че Мохамед Салах прави повече от впечатляващ сезон с екипа на Ливърпул. Той се присъедини от Рома през лятото, като до момента има впечатляващите 28 гола, като води с три пред звездата на Тотнъм Хари Кейн в спора за Голмайстор №1 на Острова.

От началото на сезона египетският национал подобри няколко рекорда, като е и на прага на това да пребори и още няколко постижения във Висшата лига. Днес Бил Едгар от "The Times" сподели един от най-интересните рекорди, които Салах може да подобри до края на сезона. Той датира от 1912/1913 година, като е изравняван през 2016/2017 година.

"През този сезон Салах вече има 28 гола. По този начин той е отбелязал повече попадения от Уест Бромич (24), Суонси (25), Хъдърсфийлд (25), Бърнли (27), като има и равен брой голове с целия тим на Брайтън.

Ако до края на кампанията в Англия египтянинът задържи постижението си, той ще подобри рекорд от 1912/1913 година. Тогава играчът на Шефийлд Уенсдей Дейвид МакЛийн вкарва повече от Нотс Каунти и Арсенал, а през миналата кампания Хари Кейн от Тотнъм вкара повече от целия тим на Мидълзбро и завърши с равен брой голове със Съндърланд", пише Едгар в статията си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички