Сагата за Коутиньо приключи!


Сагата за Коутиньо приключи!
Снимка: Getty Images / Guliver

3749 0

Трансферната сага около Фелипе Коутиньо и очакваното му преминаване в Барселона получи своята развръзка. След две седмици на непрестанни преговори, мърсисайдци категорично заявиха, че бразилският плеймейкър остава на "Анфийлд" през следващия сезон.

"Mundo Deportivo" и "Sport" - две от медиите, които са най-приближени до ръководството на Барселона, обявиха трансфера за "сигурен" и очакваха скоро да се стигне до сделка, след като Коутиньо се е разбрал за личните си условия с испанския гранд.

Мажоритарният собственик на Ливърпул - американската компания FSG, обаче е категоричен - Коутиньо остава, и това беше оповестено на официалния сайт на клуба.

"Искаме да изясним нашата позиция относно евентуалния трансфер на Фелипе Коутиньо. Категоричната позиция на клуба е, че нито една оферта, отправена за него, няма да бъде приета и той ще остане част от Ливърпул, когато трансферният прозорец затвори", пише в кратко съобщение на страницата на отбора.

Това е сериозен удар по амбициите на Барселона. Каталунците се надяваха да се договорят с Ливърпул за трансфера на Коутиньо, който виждат като наследник на Андрес Иниеста, а в близкото бъдеще можеше да запълни дупката, оставена от Неймар. Бразилецът обаче наскоро поднови договора си с мърсисайдци и негова продажба не е възможна на този етап.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички