С постижение в 118-годишната история на клуба: Челси обърна Кристъл Палас с два късни гола (ВИДЕО)


С постижение в 118-годишната история на клуба: Челси обърна Кристъл Палас с два късни гола (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1974 0

Челси победи Кристъл Палас с 1:3 в лондонско дерби от 24-ия кръг на Висшата лига. Джеферсон Лерма откри резултата с чудесен гол след половин час игра, а в 47-ата минута Конър Галахър изравни резултата. С два гола в добавеното време отново на Галхър и на Енцо Фернандес грабнаха късна победа.

Възпитаниците на Маурисио Почетино са на 10-то място с 34 точки, а Палас е 15-и с 10 пункта по-малко. В следващия кръг имат съответно гостуване на Манчестър Сити и на Евертън.

Челси изигра отчайващо първо полувреме, в което нямаше нито един точен удар. А феновете на Палас отново показаха протестни действия спрямо ръководството, като вдигнаха транспарант против трансферната политика на клуба.

След събуждането си през вторите 45 минути Челси успя не само да обърне, но и с това да запише 13 последователни мача в лигата срещу един съперник за първи път в 118-годишната история на клуба.

Първото опасно положение бе в 5', като Джордан Аю стреля, но доста слабо, след което Петрович улови с лекота. В началните 20 минути Челси бе отборът, който владееше повече топката, но това не донесе никакви позитиви за възпитаниците на Маурисио Почетино.

Напротив. След половин домакините откриха резултата. Нони Мадуеке и Мойзес Кайседо направиха голяма грешка при изнасянето на топката, а Джеферсон Лерма отне. Колумбиецът за момент не се замисли и отправи брутален удар към вратата на Петрович. А той нямаше какво да направи, за да отрази.

В 41' домакините имаха претенции за дузпа, но не бяха уважени, а в самия край Конър Галахър проби в наказателното поле и отправи страхотен удар, който, за негово съжаление, прелетя точно покрай лявата греда.

Началото на втората част се забави с няколко минути заради проблем с техниката на главния съдия. 2 минути, след като бе подновена играта "сините" изравниха. Коул Палмър и Мало Густо комбинираха, след което Густо центрира в полето на Кристъл Палас, където намери Конър Галахър. Той със силен удар изравни резултата.

Постепенно натискът на Челси се засили. В 67' остите бяха близо до пълния обрат. Мойзес Кайседо проби отдясно и центрира добре, но никой не успя да засече топката веднага. 10 минути след това Матеуш Франса нанесе нелош удар към средата на целта от границата на пеналтерията, но Петрович боксира.

В добавеното време Челси стигна до обрат след контраатака. Мойзес Кайседо изведе вдясно Коул Палмър. Той спря топката и видя Конър Галахър, който с плътен удар матира Хендерсън за 1:2. В 4' от продължението Енцо Фернандес оформи крайното 1:3

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички